İpek Yolu Haber Ajansı

NOVATİF FİKİRLER BIG SHOT'TA BULUŞUYOR


İstanbul Aydın Üniversitesi Incubation İstanbul, inovatif fikri olan girişimcileri 21 Aralık'ta düzenlenecek ‘Uluslararası Girişimcilik Odaklı Teknolojik Gelişmeler ve İnovatif Fikirler Proje Pazarı - BIG SHOT'ta buluşturuyor. Poster sunum için son başvuru tarihi 18 Aralık'taprojepazari.aydin.edu.tr adresinden gerçekleştirilecek.

İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Teknoloji Transfer veProje Yönetim Ofisi (TTPYO) ile Incubation İstanbul tarafından ilk kez organizeedilen ve TÜBİTAK tarafından desteklenen "Uluslararası Girişimcilik OdaklıTeknolojik Gelişmeler ve İnovatif Fikirler Proje Pazarı - BIG SHOT" yurtiçindenve yurtdışından iş fikri olan girişimcileri bir araya getiriyor.  İstanbul Aydın Üniversitesi'nin evsahipliğinde yapılacak ve 21 Aralık'ta Florya Halit Aydın Yerleşkesi'ndegerçekleştirilecek etkinlikte; YÖK Eski Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. DurmuşGünay, ‘Yeniliğe Doğru' başlıklı Türkiye'nin inovasyon ve girişimcilik kültürüüzerine bir konferans verecek.

 

Konferansın ardından İAÜ TechnoCenter'da ulusal veuluslararası yarışmacıların poster ve proje sergisi gerçekleştirilecek. Beşyerli, beş yabancı jürinin yapacağı değerlendirmeyle birlikte en iyi 10 girişimfikri seçimi yapılacak. Seçilen posterlerin arkasındaki girişimciler beşdakikalık sunumlarla projelerini anlatacak. Sunumlardan sonra akşamgerçekleştirilecek ödül töreninde jüri tarafından değerlendirilen ve dereceyegiren fikirler açıklanacak. Girişimcilerin iş fikirlerini jüriye sunacağıyarışmada birinciye 2 bin 500 euro, ikinciye bin euro, üçüncüye de 500 euroödül verilecek ve projeler uluslararası buluş fuarlarında sergilenme hakkınasahip olacak. Özel ödülün de verileceği yarışmada, ilk 5'e girenlere İAÜKuluçka Merkezi'nde bir yıllık mentörlük desteği sunulacak.

 

BIG SHOTUluslararası Girişimcilik Yarışması nedir?

 

Haziran ayında Hackathon-İstanbul İş Geliştirme Çalıştayıile ulusal çapta bir girişimcilik fikri etkinliği düzenleyen Incubationİstanbul'un uluslararası düzeyde gerçekleştireceği ‘BIG SHOT UluslararasıGirişimcilik Yarışması', girişim fikirlerinin farkedilmesine katkı sunarak,uluslararası camiada geleceğin teknolojileri olarak ortaya koyarak kamu desteğialınması ve yatırımcıyla buluşturulması amaçlıyor.

 

Yarışmaya eğitim ve yaş sınırı olmaksızın, girişim fikriolan herkes katılım gösterebiliyor. Son başvuru tarihi 18 Aralık olan etkinliğeprojepazari.aydin.edu.tr adresinden başvuru yapılabiliyor. İnovatif fikri olangirişimciler, web sitesinde belirlenen formatlardaki poster ve proje sunumu ileyarışmaya 19 Aralık tarihine kadar İngilizce ve Türkçe olarakkatılabilecek.  



HABER:  AYFER  KILIÇ 

İPEKYOLU HABER MERKEZİ

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz