İpek Yolu Haber Ajansı

İnternetten Güvenli Bir Alışveriş Yapmanın Püf Noktaları Neler?

İnternetten Güvenli Bir Alışveriş Yapmanın Püf Noktaları Neler?

İnternetten Güvenli Bir Alışveriş Yapmanın Püf Noktaları Neler?


​İnternetten bir tıkla tüm ihtiyaçlarımızı karşılamak işimizi ne kadar da kolaylaştırdı değil mi? Uçak bileti, giyim, kitap, cep telefonu derken evimizin market alışverişini bile internet üzerinden yapmaya başladık. Elbette ki buna en büyük neden “online” alışverişin hızı ve pratikliği. 

Bunlarla beraber internetin alışveriş için bu kadar çok kullanılmasından ötürü ortaya çıkan zararlı yazılımlar ise internetten alışveriş yaptığımızda endişe duymamıza yol açıyor. Ama merak etmeyin, alacağınız çeşitli önlemlerle güvenli bir şekilde alışverişinizi tamamlamanız mümkün! O halde konuyu uzatmadan internetten güvenli alışveriş yapmanın püf noktalarına değinmek istiyoruz. İşte internette güvenli alışveriş yapmak için alınacak olan tedbirler:

Ortak Kullanılan Bilgisayarlardan Alışveriş Yapmayın!

İnternet alışverişi için kesinlikle iş yerinde ya da başka yerlerde bulunan ortak bilgisayarları kullanmayın. Çünkü bu tarz bilgisayarda virüs olabilir ve maalesef banka bilgilerinize bu şekilde ulaşılabilir. Bu sebeple anti-virüs programı yüklü, güvenliğinden emin olduğunuz bir bilgisayarda, şifrenizi kaydetmeden alışverişinizi tamamlayabilirsiniz. 

Sanal Kart Kullanmaya Başlayın

Bilgisayarınız ne kadar güvenli olursa olsun, internet sitelerine aktif olarak kullandığınız kredi kartının bilgilerini vermek istemiyorsanız Maximum Sanal Kart tam size göre! Online olarak yaptığınız tüm alışverişlerde yanınızda olan, Maximum Sanal Kart’a Maximum Mobil Uygulaması’ndan, İnternet Şubesi’nden, İşCep ya da Bankamatik cihazlarından başvurabilirsiniz. İstediğiniz Maximum Kart’ınıza bağlı Sanal Kart’ınızı anında açabilir, kendi belirleyeceğiniz kadar limiti Maximum Kartı’nızdan istediğiniz süreyle Sanal Kartı’nıza aktararak hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Belirlediğiniz süre sonunda Sanal Kart’ınızda kalan limitiniz Maximum Kartı’nıza geri aktarılır.


Maximum Sanal Kart, güvenli bir kullanım sunmasının yanında, size yapacağınız alışverişlerden MaxiPuan kazanma fırsatı da verir. Maximum üyesi iş yerlerinde taksit yapma seçeneği de bulunur.

Güvenilir Alışveriş Sitelerini Tercih Edin

Alışveriş yaptığınız sitenin güvenilir olması elbette çok önemli. Bir sitenin güvenilirliğini anlamak için ise ilk önce sitenin SSL sertifikasına sahip olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Nasıl mı? Alışveriş yapmak istediğiniz internet sitesinin adresinde kilit işareti var ve “https//” yazıyorsa bu site SSL sertifikasına sahip demektir. Siz de, kilit işaretinin üstüne tıkladığınız zaman son kullanma tarihini görüp sertifikanın geçerlilik süresine bakabilirsiniz. Unutmayın, bu sertifika, sizin siteye ulaştırdığınız bilgilerin şifrelenmesini sağlaması açısından son derece önemlidir. 

Şifrelerinizi Sık Sık Değiştirin

Kart şifrelerinizi her zaman için doğum tarihi, anne, baba ya da kardeş ismi yerine tahmin edilmesi zor bir şekilde oluşturun. Bunun yanında, şifrenizi sık sık güncellemek bilgilerinizin çalınma riskini de azaltacaktır. 

Satış Sözleşmesini Mutlaka Okuyun!

Evet, bu kısım biraz sıkıcı olabilir ama gerçekten satış sözleşmesini okumak çok önemli. Çünkü bu satış sözleşmesinde, iade koşulları ya da ürünün kullanılmış olmasıyla ilgili özel maddeler yer alabilir. Satış sözleşmesini güzelce okuduğunuzda, detaylara hakim olup kandırılmışlık hissine kapılmadan güvenli bir şekilde alışveriş yapabilirsiniz.  


Yani, güvenli bir şekilde alışveriş yapmak için internet üzerinden bir şeyler almaktan vazgeçmenize gerek yok. Saydığımız noktalara dikkat ettiğiniz takdirde, alışverişinizi tam da beklentilerinizdeki gibi tamamlayabilirsiniz!


Kaynak:https://www.isbank.com.tr/blog/internetten-guvenli-bir-alisveris-yapmanin-puf-noktalari-neler

HABER MERKEZİ 

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz