İpek Yolu Haber Ajansı

Parkinson hastalıklar izmir dernek başkanı sayın Gülnur UĞURLU KELÇE İPEKYOLU HABERE ÖZEL AÇIKLAMADA BULUNDU


Parkinson hastalıklar izmir dernek başkanı sayın Gülnur UĞURLU KELÇE  İPEKYOLU HABER AJANSI izmir temsilcimiz hasan KILINÇ a dernek  çalışmaları hakkında bilği verdi .

 

 

 

   Başkan KELÇE    Bu hastalığa yakalanan kişiler tedavisi mümkün olmayan hastalığa yakalandıklarını öğrenince! toplum içerisinden kendilerini uzaklaştiriyorlar . Birde bunun üzerine hastalığın tanınmamasından kaynaklı hastalıkla yaşanan zorlukları anlamayan hasta yakınlarıyla karşılaşılaşıyoruz.                Toplum ve parkinsonlu ailelerin bu konuyla ilgili bilinçlendirilmesini düşünüyorüz . Hastalarımız parkinson hastası olduklarını öğrendiği günden itibaren toplum içinden kaçışlar, saklanmalar başlıyor.                  Birde bunun üzerine destek olacak kimseleri yoksa sıkıntıları iki ye katlanıyor. O yüzden dolayı parkinson hastaları evden çıkmamayı tercih ediyorlar.                                     Toplumun önyargılı ve hastalığa karşı bilinçsiz olmalarından dolayı çok rahatsız oluyorlar.

 

    Parkinson hastalığı derneği olarak onlara bu hastalığı azda olsa unutturabilmek için elimizden gelen çabayı göstermekteyiz.     Hastalarımızın yalnız olmadığını onları anlayan birilerinin olduğunu bilmelerini sağlamak için hastalarımızla birlikte çok yönlü aktiviteler yapıyoruz.

 

     Dernek merkezinde belirlenen günlerde el becerilerini geliştirmek, rehabilite amacıyla hasta eğitici eşliğinde atölye çalışmaları düzenliyoruz. Toplum içinde yer alabilmeleri için hasta ve hasta yakınlarına kahvaltı, gezi, sergi, kermes, konser, kitap okuma, ses çalışmaları, nefes egzersizleri, eğlenceli yemek organizasyonları düzenliyoruz.dedi .

 

 

 

  başkan KELÇE     2017 yılı parkinsonun 200.yılıydı bizlerde dernek olarak parkinsona dikkat çekmek ve farklılık yaratmak için " MASKE HAYATLAR " fotoğraf sergisi hazırladık bu sergide özellikle parkinson hastaları ile birlikte çalıştık. Neden "MASKE HAYATLAR " derseniz?

 

Bunun sebebi parkinson belirtilerinden biri yüzdeki maskelenme , hastalık ilerledikçe yüzdeki mimiklerin kaybolmasıdır. O yüzden dolayı sergimizin ismini "MASKE YÜZLER " koyduk. Bu sergiyle birlikte Parkinson hastalığı ile ilgili çok büyük ses getirdiğimize inaniyoruz.

 

     Derneğimizin başlıca amacı ve gayesi daha çok parkinsonlu hastalarımıza ulaşabilmek onları yeniden toplum içerisine kazandırabilmek yalnız olmadıklarını onlara hissettirebilmek.

 

Toplum olarak bilinçlenmeli ve hiç bir Parkinson hastasını dışlamamalı onları hor görüp toplum içerisinden

uzaklaştırmamalıyız.Toplum ve bireyler olarak parkinsonlu hastaları toplum içerisine  kazandırmaliyız ...

 

dedi. başkan KELÇE ipekyolu haber ajansına  bu imkanı verdikleri için teşekkür ederek başarılar diledi .



haber: HASAN KILINÇ

İPEKYOLU HABER İZMİR

Haber Videosu

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz