İpek Yolu Haber Ajansı

"PAZARCI ESNAFIMIZIN TÜM SIKINTILARINI GİDERDİK"


Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası genel kurulunda yaptığı konuşmada "2014 yılında esnafımıza hangi sözü verdiysek bunu yerine getirdik. Pazaryerindeki o dönem mevcut olan tüm sıkıntıları giderdik" dedi.

Hafta sonu Belediye Meclis Salonunda yapılan Yalova Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası genel kuruluna eşi Dilek Salman ve CHP İl Başkanı Ertan Şener ile birlikte katılan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, oda üyelerine hitap etti. Yalova Belediyesi olarak yapılan çalışmalardan bahseden Başkan Salman; "Benim için Yalova'da yaşayan her hemşehrim eşit, her esnafım eşit ama pazarcı esnafımız büyük eşit. Sizlerin yeri bende apayrı. Bunun kanıtı da şudur ki kendimin yöneticilik yaptığı esnaf odası seçimleri de dahil olmak üzere eşimle birlikte katıldığımız ilk ve tek genel kurul sizlerin genel kuruludur. Tüm zorluklara rağmen evinize ekmek götürmek için çabalıyorsunuz. Sizlere saygım çok büyük. Ben pazar şimdiki belediye binasının olduğu yerde iken, bu pazarda çalışmış, tozunu çamurunu yaşamış biriyim. Onun için sizlerin hangi zorluklarla uğraştığınızı çok iyi biliyorum. Bunun içinde sizlerin her zaman yanında oldum. Taleplerinizi yerine getirmek için daima elimden gelenin en iyisini yaptım" dedi. 

"Pazaryerini Daha Modern Hale Getirdik"

Sözlerini "2014 yılında pazaryerinin çok fazla sıkıntısı vardı" diyerek sürdüren Başkan Salman şunları dile getirdi; "O dönemde size hangi sözü verdiğiysem bugün bunları yerine getirmenin verdiği gururla alnım açık bir şekilde karşınıza çıkabiliyorum. Sizlerle birlikte yapmış olduğumuz ortak çalışmalarla Pazaryerimizi modern bir yapıya kavuşturduk. Bitti mi tabi ki hayır. Hedefimiz bu bölgeye alışveriş merkezi hüviyeti kazandırmak. Bunun içinde gereken ne ise onu yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Bugün yapılan bir bayrak yarışı. Esnafa hizmet etmek için yapılan bir yarış. Ve inanıyorum ki kim kazanırsa kazansın galip gelen esnaf olacak. Seçilen arkadaşlara görevlerinde başarılar diliyorum."

"Vefa Başkanın Hakkı Ödenmez" 

Başkan Salman'ın konuşmasının ardından genel kurulda Divan Başkanlığı yapan Yalova Esnaf Odaları Birliği Başkanı Hüseyin Çetin; "Sadece pazarcı esnafımıza değil, Vefa Başkanımız tüm Yalova esnafına çok büyük hizmetler yapmıştır. Yalova'nın göbeğinde Karizma İş Merkezinde odalarımızın esnafına yakışan hizmeti sunması amacıyla Esnaf Odalarımıza 25 yıllığına yer tahsis etmiştir. Bizler Vefa Başkanımızın hakkını ödeyemeyiz. Tüm esnafımız adına kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

Pazarcılar Odasından Plaket

Genel Kurul yaptığı konuşma sonrasında Başkan Vefa Salman'a Oda Başkanı Orhan Kalyoncu bu zaman kadar pazaryerine yapılan tüm katkılardan dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti. İlk kez bir genel kurulda Belediye Başkanı Vefa Salman'a eşlik eden eşi Dilek Salman'a da Oda Başkanı Kalyoncu çiçek takdim etti.

 

 

HABER: MEHMET MUSTAFA DOĞAN

İPEKYOLU HABER YALOVA

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz