İpek Yolu Haber Ajansı

PAZARCILARIN KAPANMADAKI DURUMU

Burasi Konak ilçesine bağlı Hatay semt pazarı. Tam kapanmada pazarların da açık olmayacağı söylenmiş ve hiç bir yerde pazar kurulmamıştı. Ancak son anda yapılan bir değişiklik ile pazarların haftada bir gün yani cumartesi açılacağı bildirildi. Hatay semt pazarina gittiğimde gördüğüm manzara ile adeta şok oldum. Pazarın resimlerini çekerken bir pazarcı yaklaştı yanıma, neden çektiğimi sordu ve bunun üzerine ayak üstü biraz sohbet ettik.



İsminin Ahmet olduğunu öğrendiğim Bayındırlı pazarcı kardeşim, herkesin bir resim çekip paylaştığını ancak hiç kimsenin gelip sıkıntılarını sormadığından yakındı.  "Abla bırak pazari çekmeyi,  köylere git, istersen benim köyüme gel, misafirim ol, yemegimi ye, sana köydeki üreticinin ne kadar zor durumda olduğunu göstereyim, sadece tarımla uğraşanların değil, hayvancılık yapanların da durumunu gör,  köylü çok kötü durumda ve tarım kredi kooperatifinden de destek görmüyoruz hatta en son birbirimize girdik" diye anlattı. 

Bayındırlı Ahmet kardeşim ayrıca bugün pazar açılması beklemediğimiz bir sey olduğu için bu pazara güvenip mal alamadık, 30 bin lira zararım var, biz sizlere hizmet ediyoruz, şu halime bak diye ekledi. 

Pandemi belki bütün dünyayı etkisi altına aldı ancak tedbirler alınırken bu insanların unutulmaması gerekmektedir. Tedbirler alınırken ozellikle üreticilerin desteklenmesi zorunlu bir durum. Bizler bugün taze sebze ve meyve yiyebiliyorsak o unuttuğumuz üreticiler sayesinde. Atatürk’ün "Köylü milletin efendisidir" sözünü hatırlayıp köyünde bizim için çalışan insanlar için de tedbir almayı, onlari desteklemeyi ihmal etmemeliyiz.

HABER: EMEL TOPAL AN 
İPEK YOLU HABER İZMİR

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz