İpek Yolu Haber Ajansı

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ SOSYAL TESİSLERİNDE KURAN-I KERİM ÖĞRENİYORLAR


Şahinbey Belediyesi'ne bağlı Adil Özberk Sosyal Tesisinde yaşları 50 ile 70 arasında değişen vatandaşlar Kur’an-ı Kerimi öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor.

 

Şahinbey Belediyesi sosyal tesislerinde 7'den 77'ye herkese birçok alanda hizmet vermeye devam ediyor. Şahinbey Belediyesi'ne bağlı Adil Özberk Sosyal Tesisine gelerek Kuran-ı Kerim öğrenen yaşlılar gösterdikleri azim ve inançla Kuran-ı Kerim öğrenmenin yaşı olmadığını, her yaştan insanın azmettiği zaman Kur'an-ı öğrenilebileceğini belirttiler. 3 ay gibi kısa bir süre içerisinde Kuran'ı Kerim öğrenen yaşlı kursiyerler öğretmenler tarafından da gençlere örnek gösteriliyor.

 

ÖĞRENMENİN YAŞI YOKTUR

Kur'an-ı Kerimi öğrenmekten ve okumaktan dolayı çok büyük bir mutluluk yaşadığını ifade eden 70 yaşındaki Servet Doğan, öğrenmenin yaşı olmadığını, azim gösterildiğinde 3 ay gibi kısa bir sürede Kur'an'ı öğrenilebileceğini belirterek, "Benim her hangi kahve alışkanlığım yoktur. Bu kursa Kur'an-ı Kerimi öğrenmek için geldim. Şuanda Kur'an-ı okuyabiliyorum. 2002 yılında emekli oldum. Ondan sonra Kur'an kursuna geldim. Burada Kur'an-ı iyice öğrendim. Kur'an-ı Kerimi öğrenmek hocalarımın yardımıyla çok kolay oldu" dedi.

 

4 yıldır sürekli olarak her gün kursa katıldığını belirten 62 yaşındaki Kemal Özelmacı  ise, Kur’an-ı Kerimi bilmeyen herkese öğrenmelerini ve okumalarını tavsiye ederek, "Hacca gitmeden önce il müftülüğünde bize verilen seminerde Kur'an-ı Kerimi öğrenmemizi söylediler. Bende ondan sonra bir arayış içine girdim. Sonra Adil Özberk tesislerine geldim. Hocamızla irtibata geçtim. Hacca gideceğimi ve hacca gitmeden önce Kur'an-ı Kerimi öğrenemem gerektiğini söyledim. Hacca gitmeden 3 ay içerisinde Kur'an-ı Kerimi öğrendim. Ondan sonra hacca gidip, geldim. 4 yıldır her gün kursa geliyorum. Ben 62 yaşındayım. Emekli olanlar ve ihtiyarlar gelsinler Kur'an-ı Kerimi öğrensinler. Keşke daha önce Kur'an-ı öğrenseydik" ifadelerini kullandı.

  

Kur'an-ı Kerimin genç yaşta öğrenilmesi gerektiğini belirten 65 yaşındaki Sait Kabacanoğlu ise "Benim yaşım 65 ve ben 4 yıl önce hiçbir şey bilmiyordum. Bu kursa geldik, Kur'an-ı Kerimi öğrendik. Gençlerimiz de bu kurslara gelseler, bizden daha çabuk öğrenirler. Bizler Kur'an-ı çok geç öğrendik. Ama gençlerimiz daha erken yaşta gelseler daha kolay öğrenirler. Çünkü genç yaşta Kur'an-ı öğrenip hayatlarında uygulamaya çalışırlar" dedi.




İPEKYOLU HABER MERKEZİ

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz