İpek Yolu Haber Ajansı

Salgın Beyaz Eşya Sektöründe de Etkisinin Hissettirmeye Başladı

Salgın Beyaz Eşya Sektöründe de Etkisinin Hissettirmeye Başladı

Salgın Beyaz Eşya Sektöründe de Etkisinin Hissettirmeye Başladı


Beyaz eşyada hem iç satışlar hem de ihracat Mart ayında %9 gerilerken; Nisan ayında pandeminin sektör üzerindeki etkisinin daha net şekilde hissedilmesi bekleniyor.

 

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) tarafından açıklanan rakamlara göre, Mart ayında dört ana ürün bazında iç satışlar %9 düşüşle 503,562 adet, ihracat da %9 düşüşle 1.35 milyon adet olarak gerçekleşti.

TÜRKBESD Başkanı Can Dinçer yaptığı değerlendirmede, sektörün iç pazarda şu ana kadar başarılı performans sergilediğini ancak özellikle ana ihracattaki daralma önümüzde dönemde daha belirgin hale geleceğini söyledi.

Korona virüs salgını etkisinin Nisan ayı itibarıyla daha net hissedileceğini belirten Dinçer, bu sürecin çok dikkatli yönetilmesi ve önlem alınması gerektiğini kaydetti.

Dinçer "Devletimizin sağlayacağı bazı vergi düzenlemeleri ve uygulamalar, istihdamın korunması ve ekonomiye güçlü katkımızın sürmesi açısından büyük önem arz etmekte" dedi.

Dinçer, sektörün kritik girdilerinde gümrük birliğine tabi olmayan ürünler için gümrük vergilerinin ve sair girdilerde İGV’nin sıfırlanması, kısa çalışma ödeneğinden faydalanmaya yönelik kolaylaştırıcı ek önlemler, personel giderlerinin azaltılması yönünde sağlanacak diğer teşviklerin rahatlatıcı olacağını söyledi.


Haber Merkezi


Haberler

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz