İpek Yolu Haber Ajansı

SANATIN KALBİ DÜŞLER DÜNYASIYLA BEYLİKDÜZÜNDE ATTI

Beylikdüzü Belediyesi önderliğinde Düşler Dünyası Kültür Sanat Topluluğu’nun düzenlemiş olduğu geleneksel “Şairler Ozanlar Buluşuyor, Duygu Dolu Sevgi Dolu, Şiirini Türkünü Al, Sen de Gel” Etkinliğimi yoğun katılımla coşku içinde yapıldı. Sanatın kalbi Düşler Dünyası”yla Beylikdüzünde attı, Beylikdüzü Beylicium da 27 Mart Pazar günü yapılan etkinlik Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başladı.


Kitaplarını da imzalayan şair Özkan Güli Başkan İsmail Aydoğmuşa “Yaptığı Edebi çalışmalarından dolayı” bir plaket sundu. Mart ayında kaybettiğimiz AŞIK VEYSEL, AŞIK ÖZLEMİ (Muammer Badem), EMRE SALTIK, HASAN HÜSEYİN DEMİREL, YUSUF HAYALOĞLU, MÜSLÜM GÜRSES, HACI TAŞAN, MURAT ÇOBANOĞLU, ÖZAY GÖNLÜM ve EROL BÜYÜKBURÇ… Saygıyla Anıldı. 
Mart ayı içerisinde yaşanan 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü, 14 Mart Tıp Bayramı, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü, gibi önemli günler üzerine de şiirler okundu.
Şair Şengül Yıldırım ve Şair Cevdet Ergün’ün sunduğu etkilikte Başkan Halk Şairi İsmail Aydoğmuş yaptığı konuşmada “Verilen plaket için teşekkür ederim. Benim en büyük ödülüm siz değerli dostlarımın burada bizlerle olmasıdır. Uzaklardan sazıyla şiiriyle gelen sanatçı dostlarımdır” dedi. “Özkan Güli arkadaşımız, kısa süre önce tanıdığım ama yıllar önce tanıdığım kadar samimi, beyefendi bir arkadaşımızdır. Ona da sanat hayatında başarılar diliyorum. Yolu açık olsun” dedi.
Düşler Dünyası’nın uzaklardan gelen konukları da vardı. Ayvalık’tan şair Zeki Kaymakçı ve Ankara’dan şair Haydar Kaya şiirlerini paylaştı. Etkinliğin sürpriz konukları arasında üç çocuk sanatçı da sahne aldılar. 17 Nisanda Karacaahmet’te Aşık Dimi Mezar başında buluşmak üzere çekilen sahne fotoğrafıyla sona erdi. 
Katılanlar: Özkan Güli eşi Meryem Güli,Kardeşleri Öznur Koçak, Özlem Aslangörür,Talha Güli, Yusuf Koçak, Elif Koçak, Bünyamin Aslangörür, İsmail Aydoğmuş, Hilmiye Kılıçarslan Aydoğmuş, Şengül Yıldırım, Cevdet Ergün, Garipçe Yakup Kalmış, Hüseyin Demir,  Süleyman Türkyılmaz ve eşi, Haydar Kaya ve 2 misafiri, Resul Civcik, Zeki Kaymakçı, Samim İğde, Savaş Koç, Şükrü Karadağ, Süleyman Doğan, Paşa Yalçın, Hamdi Açar, Ali Gürz, Nurten Oflaz, Birsen Özdemir, Nurettin Özdemir, Nurten Soylu, Cuma Soylu, Nursen Özkan, Kaya Özkan, Metin Karakuş, Gülizar Karakuş, Cemal Tekkeşinoğlu ve eşi, Ali Ekber Aydın, Şahap Adıgüzel, Nuri Karakelle, Sadık Uğurlu, Fersan Çoksavcı, Dilşat Cevher, İnci Demiray Yıldırım, Şengül Yazıcı, Hüseyin Gülen, Ali Ekber Hırlak, Nukhet Everest, Mürteza Çam, Cemil Özdemir, Serati Serhat Tomur, Satı Doğan, Serpil İlgezdi, Mürüvet Akşit, Nazife Tekkeşinoğlu, Habip Özkilislioğlu, Yücel Öztürk, Selahattin Yalçıner, Naci Tipi, İsmail Tosun, Yörük Şair Yaşar Coşkun, Cemal Topçuoğlu, Volkan Dilek, Hacı Meral, Fatma Gürbizer, Aziz Çetinkaya, Gülşen Aygün, Gönül Şahin, Durmuş Yazar ve eşi, Şafak Onar Genceri, Mehmet Yıldız, Latif Yılmaz, Kamil Gündüz.


HABER: ÖZKAN GÜLİ 
İPEK YOLU HABER İSTANBUL

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz