İpek Yolu Haber Ajansı

ŞEHİTKAMİL'DE ÇOCUKLAR OYUN VE SPORLA BÜYÜYOR


 

-BAŞKAN FADILOĞLU, ÇOCUK OYUNLARINDA ÖĞRENCİLERE EŞLİK ETTİ

 

-DÖNEM SONUNA KADAR 21 BİNİN ÜZERİNDE İLKOKULLU SPORLA BULUŞACAK

‘Sağlıklı Nesiller İçin Bir Adım Da Sen At' projesi kapsamında gerçekleştirilen eğitimler ve saha uygulamalarında katılımcı binlerce öğrenci geleneksel oyunlar ve sportif faaliyetlerle buluşmaya devam ediyor. Şehitkamil ilçesinde 21 binin üzerinde ilkokullu öğrencinin katılacağı proje çalışmalarına katılan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, geleneksel çocuk oyunlarında ve yetenek taramalarında öğrencilere eşlik etti.

 

Sağlıklı, özgüveni yüksek, sosyal ve disiplinli nesiller yetiştirmek, çocukları küçük yaşta spora yönlendirmek, minik öğrencileri ilkokul çağrılarından itibaren geleceğe hazırlamak adına kurumlar arası işbirliğiyle atılan büyük adım Sağlıklı Nesiller İçin Bir Adım Da Sen At projesi aralıksız uygulanmaya devam ediyor. Sani Konukoğlu İlkokulunda gerçekleştirilen saha çalışmalarında ilkokul öğrencilerine; Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Ahmet Göçmen, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü Spor Koordinatörü Erkan Çolak ve Türkiye Okul Sporları Federasyonu Gaziantep İl Temsilcisi Göktuğ Akdoğan geleneksel oyunlar ve yetenek seçimi testlerinde eşlik etti. Proje çalışmalarına katılan öğrencilerle yakından ilgilenen Başkan Fadıloğlu, birbirinden renkli anlara sahne olan geleneksel oyunlar esnasında kurulan takımlarda yerini almayı da ihmal etmedi.

 

SPOR ÇOCUKLARIMIZIN HAYATINDA ÖNEMLİ BİR FAKTÖR

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Sağlıklı Nesiller İçin Bir Adım Da Sen At projesi kapsamında gerçekleştirilen saha uygulamalarının ardından yaptığı değerlendirmede; çocukların sportif faaliyetleriyle ilgilenmelerinin, sadece profesyonelliğe giden yolda değil, hayatları boyunca programlı yaşayıp sosyal hayatın sorumluluklarını yerine getiren bireyler olmaları için de çok önemli bir faktör olduğunu ifade etti. Başkan Fadıloğlu, açıklamasında şunları söyledi:

 

"Spor faaliyetlerinin çocuklarımızın hayatındaki yeri sadece ilgili duyguları branşlarda profesyonelleşmeye giden yolla sınırlı değil. Spor alanında yapılan çalışmalar, çocuklarımızın hayatları boyunca programlı yaşayıp sosyal hayatın sorumluluklarını yerine getiren bireyler olmaları için çok önemli bir faktör. Çocuklarımızın gelişim çağında spora yönlendirilmesi, yaşamlarını iyileştirerek sağlıklı nesillerin yetişmesine büyük katkı sağlıyor. Bu hedefle geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında 6 okulda 6 bin öğrenciyle startını verdiğimiz ve ulusal mecrada ödülle layık görülen Sağlıklı Nesiller İçin Bir Adım Da Sen At projesini bu yıl büyük bir kurumsal işbirliğiyle organize ediyoruz. Şehitkamil ilçemizde 2017-2018 eğitim-öğretim yılında projeden 20 okuldan 21 binin üzerinde öğrencimiz faydalanacak. Bu projede öğrencilerimiz geleneksel çocuk oyunlarıyla buluşuyor, uzman antrenörlerimiz öğrencilerimizin motorik özelilerine göre yetenek taramaları gerçekleştiriyor, sağlıklı ve beslenme, görgü kuralları, ağız ve diş sağlığı, konularında eğitimler gerçekleştiriliyor. Ben, projenin yürütülmesinde büyük katkıları olan İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, İl Sağlık Müdürlüğümüze, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze, Gaziantep Üniversite Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulunda görev yapan değerli akademisyenlerimize, Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze yürekten teşekkür ediyorum."

 


HABER: AYFER KILIÇ

İPEKYOLU HABER MERKEZİ

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz