İpek Yolu Haber Ajansı

SOFUOĞLU’NDAN TAM DESTEK

SOFUOĞLU’NDAN TAM DESTEK

SOFUOĞLU’NDAN TAM DESTEK

Türkiye Motosiklet Federasyonu Milli Takımlar Kaptanı ve milletvekili Kenan Sofuoğlu ise, "Türkiye’de yapılan bu bariyerler özellikle otomobil sürücülerinin güvenliği için yapılıyor ama motosikletçinin hayatını kaybetmesine sebep olan bir güvenlik önlemi gibi esasında. Bakanımız bu konuda beni aradığında da bizim motorcular olarak en büyük derdimizin bu olduğunu söyledim. Esasında mevcut bariyerlere ek bir bariyer yaparak bu sıkıntıyı giderebiliriz. Marmara Otoyolu’nda daha önce müteahhitlerin yapmış olduğu bariyerlerin bir açılışını yapacağız bu bariyerler çoğalacak. Önümüzdeki yıllarda on yıllarda belki de bunun tamamını yapacağız" dedi.
Ulaştırma ve  Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Trafik bilinç istiyor, dikkat istiyor. Bu bilinci dikkati sağlamak için her türlü eğitime, platforma, etkinliklere tamamıyla destek vereceğiz ve katılacağız. Teker sayısının fazla olması hiçbir araca öncelik sağlamaz ve ayrıcalık sağlamaz. O yüzden iki teker üstünde trafikte olan cesaretli kardeşlerimizi her zaman desteklememiz gerekiyor. Bizler Ulaştırma Bakanlığı olarak işletmesinde bulunduğumuz bütün yollarda motorcu dostu bariyerlerin uygulamasını tamamlayana kadar çalışmamız bitmeyecek. Bugün 14 bin metreye yakın motorcu dostu bariyer uyguladık ve arazide kullanımını gerçekleştirdik. Bu yıl da 42 bin metreye kadar planlamıştık ama anlaşılıyor ki bunu çok çok da artırmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Rauf Gerz’in de başkanlık yaptığı Supereva Riders Kulübü Başkanı Muhammet Kurt "Rauf Ağabey bizim kulübün ilk başkanlarındandı. Her şeyimiz, canımız ciğerimizdi. Rauf’un motor üzerinde en az 500 kilometrelik bir sürüş tecrübesi vardı.

Özkan Güli
İpekyolu Haber İstanbul 

Haberler

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz