İpek Yolu Haber Ajansı

SON DAKİKA!... RAHŞAN ECEVİT HAYATINI KAYBETTİ

SON DAKİKA!... RAHŞAN ECEVİT HAYATINI KAYBETTİ

SON DAKİKA!... RAHŞAN ECEVİT HAYATINI KAYBETTİ

Eski Başbakan Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit, böbrek ve akciğer yetmezliğinden 97 yaşında tedavi gördüğü GATA’da hayatını kaybetti. Ecevit’in cenazesinin yarın ya da pazar günün yapılacağı belirtiliyor.

Türkiye eski başbakanların Bülent Ecevit’in eşi olan Rahşan Ecevit,17 Ocak’ta 97 yaşında yaşamını yitirdi. Bir süredir GATA’da tedavi gören Rahşan Ecevit’in vefat haberi sosyal medyada da yankı uyandırdı. Rahşan Ecevit DSP kurucusu ve ilk başkanıydı. Siyasetçi, ressam ve yazar kimliği ile de ön plana çıkan Rahşan Ecevit, Pülümür’de Aşk adlı romanını yazdı. Kurucusu olduğu DSP’den 4 Haziran 2009 tarihinde istifa eden Rahşan Ecevit 1946’da Bülent Ecevit ile evlendi... İşte, Rahşan Ecevit kimdir sorusunun yanıtını araştıranlar için Rahşan Ecevit’in hayatı....

RAHŞAN ECEVİT KİMDİR? 

Rahşan Ecevit 1923, Bursa doğumlu, Türk ressam, yazar ve siyasetçidir. Demokratik Sol Parti ile Demokratik Sol Halk Partisi’nin kurucusu ve ilk başkanıdır. 1946’da Bülent Ecevit ile evlendi.Aslen Selanik’ten Şebinkarahisar’a yerleşmiş bir ailenin çocuğudur. Babası Namık Zeki Aral, annesi Zahide Aral’dır. Ankara Lisesi ve Robert Koleji mezunudur.

DSP’nin kurucusu ve eski genel başkanıdır. Çok iyi derecede İngilizce bilmektedir. Yazdığı Pülümür’de Aşk adlı roman, 2002 yılında tiyatroya uyarlanmıştır. Kurucusu olduğu Demokratik Sol Parti’den 4 Haziran 2009 tarihinde istifa etti. 17 Ocak 2010 tarihinde kurucusu olduğu Demokratik Sol Halk Partisi’nin 2. Genel Başkanlığına seçildi. 22 Mayıs 2010 tarihindeki 33. CHP kurultayına bağımsız milletvekili Emrehan Halıcı ile katılarak, tek başına genel başkan adayı olan ve kazanan Kemal Kılıçdaroğlu’na ve CHP’ye desteğini açıkladı.

Bir süredir Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA) tedavi gören eski Başbakan Bülent Ecevit’in eşi ve DSP’nin kurucusu Rahşan Ecevit, akşam 21.20’de böbrek ve akciğer yetmezliğinden 97 yaşında hayatını kaybetti.


İPEK YOLU HABER AJANSI
İSTANBUL MUHABİRİ
FIRAT ZORLU

Haberler

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz