İpek Yolu Haber Ajansı

SON KÖY HAYRI KUMARLAR KÖYÜNDE YAPILDI.


 

 

Çanakkale’nin Çan ilçesinde her yıl bahar ayında düzenlenen geleneksel köy hayırlarının Son hayrı Eylül ayının  ilk haftasında  Pazar günü  Kumarlar köyünde yapıldı.

Hafta sonunu köylerde geçirmek isteyen Çan’lılarda Kumarlar Köy hayrına ilgi gösterdi.  Çan belediye başkanı Bülent Öz, , İl Genel Meclis Üyesi Erdal Güler , Murat Okan  ,Ak Parti Yöneticileri,  Çan Belediyesi Meclis Üyeleri,  Çan CHP kadınlar Kolu Başkanı Safiye Titiz ,  Sivil toplum kuruluşları yöneticileri ve çevre köy muhtarlarının da katıldığı hayırda köy  bu sene yine hayırlara, görüşmeye  vesile oldu.

Kumarlar  köyünde düzenlenen geleneksel köy hayrında köy ve Çan camilerinden gelen  hafız ve imamlar  Kuran-ı kerim ve Mevlid-i şerifi  12: 00 ile 13:20 saatleri okudular. Kılınan öğle namazın ardından 2000  bin kişiye keşkek, tatlı, ayran ve tatlı ikram edildi.

Köyümüzde geleneksel düzenlediklerini hayır belirten  Kumarlar köy muhtarı  Müjdat Başaran , “Hayrımıza katılarak bizleri onurlandıran tüm konuklarımıza  köyüm ve ihtiyar heyetim olarak teşekkür ederim” dedi.

 

 

HABER: ORHAN OYANIK

İPEKYOLU HABER ÇANAKKALE

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz