İpek Yolu Haber Ajansı

İSTANBUL’DA 19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI



Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş temellerinin atıldığı, Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 Samsun yolculuğunun 103’üncü yıl dönümü. Yurdun dört bir yanında bayram coşkusu yaşanıyor. İstanbul’un en tarihi meydanları al bayraklarla donatılıyor. Ayasofya Meydanı’nda da birbirinden güzel etkinliklere imza atılıyor.

İstanbul Valiliği ve İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ortaklığında düzenlenen gençlik etkinliklerinde bir araya gelen bin 919 genç, turistlerin hayran bakışları arasında "Gelenekten Geleneceğe El Ele" diyerek Harmandalı oynadı.

Harmandalı gösterisinin ardından ise bisiklet severler için tarihi yarımadada bisiklet turu düzenlendi. Ata’nın İzinde Bisiklet Turu için bir araya gelen 350’yi aşkın sporcu, Ayasofya Meydanı’nın önünde verilen start noktasından Gülhane Parkı, Eminönü, Galata Köprüsü ve Karaköy’e doğru, oradan da Fındıklı, Kabataş ve Dolmabahçe’ye pedal çevirdi.

Tarihi yarımadanın tüm güzelliklerinin görüldüğü rota yine Ayasofya Meydanı’nda son buldu. Tura katılan sporculardan Fırat Bişkin "5 yaşımdan beri bisiklet sürüyorum. Bugün de bayramımızı kutlamak için bu güzel etkinlikte bir araya geldik. Çok güzel bir atmosfer var, çok heyecanlıyız. Herkesin bayramını kutlarım" diye konuştu.


HABER: Özkan Güli 

İPEKYOLU HABER İSTANBUL


Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz