İpek Yolu Haber Ajansı

İstanbul’da kesintisiz ulaşım bu gece başladı


İBB Başkanı İmamoğlu’nun açıklamasının ardından bazı metro ve otobüs hatlarında 24 saat ulaşıma bu gece başlandı

İstanbul’da bu geceden itibaren bazı metro ve otobüs hatları 24 saat boyunca hizmete girdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, geçtiğimiz günlerde İstanbul’da 24 saat ulaşımı başlatacağız açıklamasının ardından bu geceden itibaren bazı metro hatları ile 24 otobüs hattı saat 00.30 - 05.30 arasında hizmete başladı.

Bu hatları kullanan vatandaşlar İstanbul kartları ile çift tarife basarak seyahat edecek.

Saat 00.30 - 05.30 arasında çalışacak ve çift tarife ile kullanılacak hatlar şöyle:

M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı

M1B Yenikapı-Kirazlı

M2 Yenikapı-Hacıosman

M4 Kadıköy-Tavşantepe

M5 Üsküdar-Çekmeköy

M6 Levent-Boğaziçi ÜniversitesiHisarüstü

34G Beylikdüzü-Söğütlüçeşme

11ÜS Sultanbeyli-Üsküdar

130A Deniz Harp Okulu-Kadıköy

15F Beykoz-Kadıköy

25G Sarıyer-Taksim

40 RumelifeneriGaripçe-Taksim

E10 Sabiha Gökçen HavalimanıKurtköy-Kadıköy

E3 Sabiha Gökçen Havalimanı-4. Levent Metrosu

METRO HATTINI KULLANANLAR MUTLU

Kadıköy-Tavşantepe hattı dahil İstanbul genelinde Cuma, Cumartesi geceleri hizmet verecek olan hattı kullanan vatandaşlardan birisi memnuniyetini şu sözlerle ifade etti: "Bence gayet iyi çünkü bu saatlerde öğrenciler olarak ne yapacağız, gayet iyi o yüzden."

Kadıköy-Tavşantepe hattını Kadıköy istasyonundan kullanan ve Bağcılar’da oturan bir vatandaş, "24 saat olması İstanbul için gayet iyi oldu. Cuma, Cumartesi insanlar en azından buraya geldikleri zaman eve gitme konusunda bir problem çekmeyecekler. Yapanlara teşekkür ederiz. Ben Bağcılar’da oturuyorum, Kirazlı metrosuna yakın buradan oraya giderken bir problem olmayacak" ifadelerini kullandı.

Üniversite öğrencisi olan Zeynep Sena, "İstanbul gibi bir şehirde Ankara ve İzmir gibi şehirlerde de olması gerekiyor bence büyük bir ihtiyaç bu bir lüks değil, ben çok memnunum açıkçası" derken bir diğer vatandaş, "Ulaşımın 24 saate çıkması çok değerli, İstanbul uyumayan bir şehir zaten herkes istediği gibi yaşamayı hak ediyor" ifadelerini kullandı.

Fas’tan İstanbul’a gelen ve bir ay İstanbul’da kalacak olan Üniversite öğrencisi Abir, "Bence çok iyi biz genciz, ben turistim ve bir ay için kalıyorum, gidebiliriz her yere" dedi.

 

İşinin gereği gece çalıştığını söyleyen Muhammet Raşit, "Millet bazen işinden geç dönüyor, metronun 24 saat açık olması büyük artı katmış çünkü ben mesela işimin gereği 24 saat çalışmak zorundayım. Evim zaten Pendik’te ve buradan rahat bir şekilde gidebiliyorum" ifadelerini kullandı.

Gece yarısı metroyu kullanan Kadir Ortasaç isimli vatandaş, uygulama ile ilgili görüşlerini dile getirerek, "Belediyemizden Allah razı olsun. Metromuz yedi yirmi dört saat açık şu anda. Saatim gece 02.30. Rahat rahat evimize gidebiliyoruz. Geceleri önceden böyle bir şey yoktu. 00.00’da kapatılıyordu. Yetişmeye çalışıyordu insanlar. Şimdi ise daha rahat oldu. Allah razı olsun" dedi

 

HABER: ORHAN OYANIK

İPEKYOLU HABER ÇANAKKALE

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz