İpek Yolu Haber Ajansı

SULTAGAZİ BELEDİYESİ SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ SAHNEYE TAŞINDI.

Sultangazi Belediyesi, Sarıkamış Harekâtı’nın 106. yıl dönümünde özel bir tiyatro oyununu sahneye taşıdı. Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilim, Kültür ve Sanat Sezonu kapsamında sahnelenen “Beyaz Hüzün”, Sarıkamış kahramanlarının hazin öyküsüne odaklandı. Seyirciler oyunu izlerken gözyaşlarına hâkim olamadı.



Sultangazi Belediyesi, Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilim, Kültür ve Sanat Sezonu kapsamında duygu dolu bir tiyatro oyununu sahneye taşıdı. Sarıkamış Harekâtı’nın 106. yıl dönümünde seyirciyle buluşan “Beyaz Hüzün” oyununa Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Nurcan Öztürkmen, Sarıkamış İsisu ve Karaurgan Köyleri Derneği temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Sırtlara yüklenmiş ağır hüzünler
Oyun, Sarıkamış Harekâtı’nda bir yandan soğukla bir yandan da Ermeni çetelerinin düzenlediği baskınlarla mücadele eden Musa Çavuş ile ekibinin hikâyesini işledi. Türkiye’nin birçok yöresinden karakterlerin yer aldığı ekipte, Musa Çavuş’un saf ve temiz kalpli kardeşi İsa evlilik hayalleri kurmaktadır. 17 yaşındaki Mehmet ise şehit olacağını hissetmektedir. Salim Dayı karakteri, anlattığı abartılı cesaret hikâyeleriyle arkadaşlarına moral vermeye çalışmaktadır ama moraller yükselecek gibi değildir. Çünkü herkes, yaşadığı acı hatıraları sırtına yüklenerek gelmiştir: Kimisi babasını, kimisi de oğlunu vatana şehit vermiştir. Kimisi ise, yeni doğmuş fakat henüz hiç göremediği minik kızının hasretini yüreğinde hissetmektedir. Ancak ne olursa olsun düşmanı mağlup edecekler ve vatanı koruyacaklardır. Bu azimle zorlu yollarına devam ederler. Yolculuklarının sonundaysa, onları şehâdet beklemektedir. Musa Çavuş’un son sözleri, tüm izleyicilerin yüreğini titretecek cinstendir.

Millî duygularla beslenerek yetişen bir nesil
9 yaşındaki oğluyla birlikte oyunu izlemeye gelen Günay Sucu, çok duygulandığı için yer yer zorlanarak şöyle konuştu: “Oğlumla birlikte geldim çünkü dedelerimizin bu vatanı hangi şartlarda savunduğunu görmesini istedim. Millî duygularla beslenen bir neslin yetişmesini çok önemli buluyorum. Oğlumun bu duygularla yetişmesi çok önemli benim için. Musa Çavuş’un oyunun sonunda söylediği cümle beni çok etkiledi: ‘Siz uyuyun, ben beklerim.’ dedi. Biz uyurken onlar beklediler, bekliyorlar. Onlara, kahramanlarımıza çok büyük bir borcumuz var. Çocukların, gençlerin böyle sanat etkinlikleriyle tarihimizi görmesi, dedelerimizin kahramanlıklarını hissetmesi çok önemli. Mutlaka gelsinler, böyle etkinliklere katılsınlar. Belediye Başkanımız Av. Abdurrahman Dursun Bey’e, böylesine güzel bir tiyatroyla bizleri buluşturduğu için çok teşekkür ediyorum.”

HABER: Özkan Güli 
İPEK YOLU HABER İSTANBUL

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz