İpek Yolu Haber Ajansı

"Suriyeli Türkmenler yardım için yangın bölgesine Koştular"

Suriye Türkmenlerinin kurduğu Arama Kurtarma (SAK) ekipleri, yangından zarar gören bölgelere giderek AFAD koordinesinde çalışmalara katılıyor. Yangın söndürme ve insani yardımda gönüllü çalışıyorlar.

Suriyeli Türkmenlerin terörden arındırılan bölgelerde yaşayan sığınmacılara yardım etmek amacıyla kurduğu Suriye Arama Kurtarma (SAK) ekipleri, orman yangınları nedeniyle zor günler yaşayan Adana, Antalya ve Muğla’da AFAD’la birlikte çalışmalara katıldılar. Ekipler içinde bir kısmı yangın söndürme çalışmalarına destek verirken, bir ekipte insani yardım çalışmalarına destek veriyorlar. 

Suriye’li Türkmenlerin kurduğu Fırat Derneği, Fırat Kalkanı ve Zeytindalı harekatları bölgelerinde insani yardım ve şehit çocuklarını eğitim faaliyetleri yapmaktadırlar.

Fırat Derneği tarafından fotoğraflar eşliğinde yapılan paylaşımda "Suriye Arama Kurtarma ekibi, insanlık ve kardeşlik çağrısına icabet ederek Adana’da yangından zarar gören halkın tahliye ve çadır kurma çalışmalarına katıldı" şeklinde bilgi verildi. 

"Suriye Arama Kurtarma ekipleri" bulundukları yangın bölgelerinde, AFAD ve Jandarma ekiplerinin yönlendirmesiyle hareket ederek, yaraların hızla satılmasına destek veriyorlar. 

İbrahim Bozan/ İpek Yolu Haber 

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz