İpek Yolu Haber Ajansı

"TÜRKİYE’NİN DESTEĞİ DENGELERİ DEĞİŞTİRDİ" ARTIK ESKİ LİBYA YOK"

ARTIK ESKİ LİBYA YOK"

 

Libya’da yaşanan gelişmeleri paylaşmaya başladığım ilk dönemlerde, düşman cephesi çok güçlüydü, darbeci Hafter, 6 ülkenin desteği ile başkenti ele geçirmek üzereydi bir an ümitsizliğe kapılmıştım taa ki Türkiye ve Libya arasında askeri işbirliği anlaşması imazlanana kadar, gelin bakalım Libya’da neler değişti:

 

BAE, Rusya, Suudi Arabistan, Mısır, Ürdün desteği ve binlerce Rus paralı askerleri Wagnerler ve Sudan’lı Cancavid militanlarının milis desteği ile uluslararası toplumun kör, sağır, dilsiz rolünü oynadığı dönemlerde Libya’nın büyük bir bölümünü ele geçiren Halife Hafter’e bağlı teröristler artık başkent Trablus’a dayanmış ve hatta şehrin bazı ilçelerini de ele geçirmişti.

 Fotoğraf açıklaması yok.

"TÜRKİYE’NİN DESTEĞİ DENGELERİ DEĞİŞTİRDİ"

 

Türkiye’nin Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne destek verme kararının ardından ellerinde bulunan şehirleri teker teker kaybeden UMH güçlerini yeniden cesaretlendirdi, başkent Trablus’ta ve Mısrata’a güneyindeki El Wişke hattında destansı bir direniş göstererek düşmanın ilerleyişini durdurmayı başardılar.

Fotoğraf açıklaması yok.

 

" BARIŞ FIRTINASI HAREKATI "

 

Türkiye’nin Siha’larla destek verdiği "Barış Fırtınası Harekatı" kapsamında Libya Ordusu, darbeci teröristlerden bir günde Tunus sınırına kadar 6 (Surman, Al Ajeylat, Sıbrata, Al Jamil, Rigdalin, Zaltan) Liman şehirni ele geçirdi, darbeci teröristler UMH güçleri karşısında tarumar olurken silahlarını bırakarak kaçmaya başladılar, işte hedeflenen de buydu düşmanın gözünü kırmak!, ülkenin batısından düşman güçlerini tamamen temizlemeyi kararlaştıran meşru hükümet güçleri Libya’nın en büyük asker Hava Üssü olan Vattiye üssünü de teröristlerden ele geçirdi.

Daha sonra, Barış Fırtınası Harekatı kapsamında, Giryan, Bedir, Tiji şehirlerini de ele geçiren UMH güçleri arkadan vurulma ihtimalini ortadan kaldırarak, Trablus ve Terhune operasyonlarını başlattı, ilk başka başkent Trablus’un Güneyi ve Batı cephelerinde bulunan Rus paralı askerleri Wagnerler ve Sudan’lı Cancavid militanları destekli Hafter militanlarını şehrden uzaklaştıran UMH güçleri, son olarak da darbeci Hafter’e en büyük desteği veren Kaniyet kabilesinin kalesi olan Terhune şehrini işgalden kurtarmayı başardı.

 Fotoğraf açıklaması yok.

"MEHMETÇİK EĞİTİME BAŞLADI"

 

Türkiye’nin Libya’ya siyasi desteği yanı sıra vereceği askeri destekle Libya’yı Afrika kıtasında, en güçlü askeri güce sahip ülkeler arasında ilk sıralara yükseltecek inşallah.

 

Türkiye ve Libya Ulusal Mutabak Hükümeti arasında imzaladığı askeri güvenlik işbirliği mutabakatı çerçevesinde Komandolarımız Libya Ordusunu eğitime başladı.

 

İşte detaylar:

 

Libya Ordusu personelinin, savaş yeteneklerini uluslararası standartlara yükseltmek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından Libya’da eğitilen 1300 Libya Ordusu personeli eğitimlerini tamamladı.

 

Eğitim, terörle mücadele ve Mayın temizleme dahil olmak üzere 18 farklı programda Libya Ordusu personelinin seviyesini uluslararası standartlara yükseltmek için özel programlar içeriyordu.

 

Ayrıca, Libya’daki eğitim merkezlerinde 1100 subayın eğitimleri devam ediyor.

 

Libya’da savaş suçlusu darbeci Hafter’e destek veren BAE’ye ait Siha’ların başkent Trablus’ta Askeri Harp okulunu bombalaması sonrası eğitimleri yarıda kalan askeri öğrencilerin eğitimleri Türk Silahlı Kuvvetlerinin verdiği eğitimlerle devam ediyor.

 

Türk Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerinin eğitim merkezlerinde eğitimlerini tamamlayan yaklaşık 1000 Libya Ordusu personeli Libya’ya geri dönerken, şu anda Türkiye’de çeşitli alanlarda yaklaşık 200 öğrencinin eğitimlerine devam ediliyor.,

 

 

 

 

HABER: CELAL TEMO

İPEK YOLU HABER SURİYE

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz