İpek Yolu Haber Ajansı

TBB’DEN KARA PARA AKLAMAYA KARŞI YENİ ÖNLEM


Kara paraya aklamaya karşı yeni önlem

Türkiye Bankalar Birliği, gerçek kişi müşterilerin 1 milyon TL ve muadili döviz ve üzerindeki yurt dışına para transferlerinin MASAK Başkanlığı’na bildirimlerinin bir gün öncesine çekildiği duyuruldu.

Türkiye Bankalar Birliği, "Mali Eylem Görev Gücü’nün tavsiyesi kapsamında sadece gerçek kişi müşterilerin 1 milyon TL ve muadili döviz ve üzerindeki yurt dışına para transferlerinin MASAK Başkanlığı’na yapılmakta olan mutad bildirimleri bir gün öncesine çekilmiştir" açıklamasında bulundu.

Açıklamada şöyle denildi:

"Kara para aklama ve terörün finansmanıyla mücadele konusunda küresel standartları belirleyen Mali Eylem Görev Gücü (FATF) Kovid-19 salgınıyla birlikte dijital ortamda artan finansal işlemler sonucu ortaya çıkan dolandırıcılık, kara para aklama, terörün finansmanı gibi risklere karşı gerekli adımların atılması yönünde çağrı yapmıştır.

Bankalar nezdinde gerçekleştirecek işlemler normal akış süreci içerisinde devam edecek olup, herhangi bir kısıtlama ya da işlemlerin durdurulması söz konusu değildir. FATF’nin tavsiyesi kapsamında sadece gerçek kişi müşterilerin 1 milyon TL ve muadili döviz ve üzerindeki yurt dışına para transferlerinin Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığı’na yapılmakta olan mutad bildirimleri bir gün öncesine çekilmiştir. "


HABER: FIRAT ZORLU 
İPEK YOLU HABER İSTANBUL

Haberler

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz