İpek Yolu Haber Ajansı

TRUMP'IN BU HAREKETİ SOSYAL MEDYAYI AYAĞA KALDIRDI

ABD Başkanı Donald Trump, Maria kasırgasının vurduğu Porto Riko’yu ziyaret etti. Ziyareti sırasında yaptığı konuşmada ’güzel havayı’ öven ABD Başkanı Trump, kasırga mağdurlarına kağıt havlu dağıttı.

"SAYGISIZLIK" OLARAK NİTELENDİRİLDİ

 

Kalabalık içinde birine ’basketbol oynamayı bilip bilmediğini’ soran Trump’ın basketbol topunu fırlatır gibi etrafındakilere kâğıt havlu dağıtması büyük tepki çekti. Trump’ın hareketi ’saygısızlık’ olarak nitelendirildi.

 

"YAPTIĞINIZ İŞLE GURUR DUYABİLİRSİNİZ"

 

Bölgeyi vuran Maria kasırgasından sonraki çabaları dolayısıyla belediye başkanı ve diğer yetkililere teşekkür eden Trump, bu sayede ölü sayısının az olduğunu belirtti.

Maria’yı, 2005 yılında bin 833 kişinin hayatına mal olan Katrina kasırgası ile kıyaslayan Trump, "Her ölüm korkunçtur. Fakat Katrina gibi gerçek bir yıkıma ve ölen yüzlerce insana baktığınızda; sonra da sizin burada olanlara baktığınızda hep beraber yaptığınız işle gurur duyabilirsiniz." şeklinde konuştu.

Maria kasırgasından dolayı Porto Riko’da kaç kişinin öldüğünü hemen yanında oturan Porto Riko Valisi Ricardo Rosselló’ya soran Trump, "16" cevabını alınca, "Binlerce insana karşı sadece 16 kişi. Yaptığınız işle gurur duyabilirsiniz." ifadesini kullandı.


HABER MERKEZİ

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz