İpek Yolu Haber Ajansı

ULUSLARARASI AFYONKARAHİSAR KÜLTÜR VE SANAT ŞÖLENİ BAŞARIYLA YAPILDI

AFYONKARAHİSAR’IN 98.KURTULUŞ YILI KUTLAMALARI ÇERÇEVESİNDE
ULUSLARARASI AFYONKARAHİSAR KÜLTÜR VE SANAT ŞÖLENİ BAŞARIYLA YAPILDI

 Afyonkarahisar Sosyal Yaşamı Destekleme Derneği, Afyonkarahisar Belediyesi ile Avrasya Sanat Kültür Edebiyat ve Bilim Federasyonu’nun katkıları ile Gedik Ahmet Paşa Medresesi’nde (Taş Medrese) “Uluslararası Afyonkarahisar Kültür ve Sanat Şöleni” düzenlendi.
Afyonkarahisar Sosyal Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Nilgün Seçen, şöleni Zafer Meydanı’nda uluslararası geniş bir katılımla yapmayı planladıklarını ancak pandemi sürecinin bunu engellediğini dile getirdi. Başkan Seçen, 26 Ağustos 1922 günü, saat 05.30 ‘da top ateşiyle aydınlanan Kocatepe’den fırlayan ordumuz, sıra sıra tel örgülü, makinalı tüfek ve top yuvalarıyla pekiştirilmiş Yunan mevzilerine, büyük bir insanüstü güçle atılarak saldırıya geçmiş, makasla, dipçikle hatta elleriyle, bedenleriyle parçaladıkları tel örgüleri aşıp, mevzileri bir bir ele geçirerek Kurtuluş Savaşı destanını yazdırmıştır. Başkomutanımızın önderliğinde, milletimizin bütün insanlarının büyük çaba ve destekleri ile yurdumuz içinde bir tek düşman eri bırakılmayıncaya dek bu taarruz harekâtımız sürdürülmüş ve İzmir’de noktalanmıştır. Vatanımız için canlarını ortaya koyan tüm kahramanlarımıza şükran minnet borçluyuz, ruhları şâd, mekânları cennet olsun diye konuştu.
 Başkan Seçen, katılımcılara ve destek verenlere tek tek teşekkür ederek plaket takdim etti.
Avrasya Sanat Kültür Edebiyat ve Bilim Federasyonu Genel Başkanı Savaş Ünal, Afyonkarahisar’da olmaktan mutlu olduklarını belirtti. Başkan Ünal, Afyonkarahisar, Kurtuluş Savaşı açısından son derece önemli bir bölgedir. Bunun sebepleri şöylece özetlenebilir: Yunanlıların son durağı olduğundan, istikbâldeki Millî Mücadele bu topraklar üzerinde başlayacaktı. Ayrıca Afyonkarahisar, Ege Bölgesi’ndeki sivil direnişin temel taşlarından biridir. Bu onurlu ve kutsal mücadeleyi yapan kahramanlarımızı rahmetle, minnetle anıyoruz. Afyonkarahisar. Etkinliklerimize destek veren başta Afyonkarahisar Valisi Sayın: Gökmen Çiçek Beye, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Sayın: Mehmet Zeybek Beye, Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Sayın: Süleyman Karakuş Beye, Afyonkarahisar İl Kültür Müdürü Sayın: Mehmet Tanır Beye, Afyonkarahisar İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Sayın: Nuri Ahmet Gök Beye, Cumhurbaşkanlığı İletişim Afyonkarahisar Bölge Müdürü Münire Burcu, Afyon Belediye Kültür Ve Sosyal İşler Müdürü Sayın: İhsan Akar Beye Ve Müdürlük Personeline, Avrasya Sanat Kültür Edebiyat Ve Bilim Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri, Selami Yağar Beye , Vahdettin Işıldak Beye, Hediye Çetin Hanıma,
Afyonkarahisar Sosyal Yaşamı Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu başkanı Sayın Nilgün Seçen hanıma Ve üyelerine, etkinliğimize ülkemizin dört bir yanından katılan sanatçı ve sanatsever dostlarımız çok teşekkür ederiz.
Genel başkan Ünal, gelecek yıllarda daha geniş katılımla Afyonkarahisar’da daha büyük etkinlikleri yapmak istediklerini söyledi.
Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş, şölenin pandemi nedeniyle Zafer Meydanı’nda yapılamadığını aktardı. Şölenin daha geniş katılımla yapılmasının Afyonkarahisar’ın tanıtımına çok daha fazla katkı sağlayacağına inandığını söyleyen Karakuş, gelecek yıllarda daha büyük şölenlere imza atılacağına inandığının altını çizdi.
Resim ve fotoğrafların sergilendiği şölen kitap stantları da yer aldı. Şölenin açılış törenine Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar Bölge Müdürü Şerife Münire Burcu, Avrasya Sanat Kültür Edebiyat ve Bilim Federasyonu Genel Başkanı Savaş Ünal, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Nuri Ahmet Gök, Afyonkarahisar Sosyal Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Nilgün Seçen, Erzurum İpek Yolu Halk Ozanları Derneği Başkanı Selami Yağar, Bursa Aşıklar Yazarlar Derneği Başkanı Vahdettin Işıldak, Askef Yönetim kurulu üyesi Hediye Çetin, Askef Yönetim Kurulu üyesi Gonca Aydemir, Asked yönetim kurulu üyesi Ali Küçük ve sivil toplum kuruluşlarından katılım oldu.
4 gün süren etkinliklere akademisyenler, ressamlar, el işi sanatçıları, fotoğraf sanatçıları, ses ve saz sanatçıları, şairler, yazarlar ve sanatseverler katıldı.
Katılımcılara, Kocatepe, Dumlupınar, Frig Vadisi ve Afyonkarahisar’ın tarihi ve turistik yerleri gezdirildi. 
Etkinlik katılımcıları;
Ahmet Dikyamaç -Ali Küçük-Ali Tıkır-Arif Yağcı-Ayhan Kırbaş-Ayla Karakurt-Aysun Kubaş-Ayşe Efe –
Ayşe Nurşize Ortan- Ayşegül Tümlek -Ayşegül İşbilir-Ayşegül Tüblek-Bircan Okçu-Buğra Sarper Seçen-
Buse Özimir-Büşra Seçil Seçen-Demet Şahin-Derya Yamalı-Dr. Ülkü Küçükkurt-Ekrem Taş- Emine İzdar 
Emine Tigen Acar-Ercan Kubaş-Eyüp Özimir-Fahriye Güney Fahriye Taşpınar- Faruk Özkara-
Fatma Akyüz Güher-Fevzi Lafcı -Gazi Çakmak-Gonca Aydemir-Göktuğ İzdar -Gülenay Yalçınkaya
Hacer Acar-Hakan Dilek-Hasan Seren Hatice Gülsüm Demircan-Hediye Çetin-Huŕiye Mazi –
Hülya Kayacı-Hülya Pekirde-Hürriyet Gökbayır -İbrahım Alimoğlu -İhsan Arslan-İlker Sarı 
Kadir Uysal- Kemal Kantek –Kezban Doğan- Kutsal Efe -Lokman Özkul-Mehmet Yetere-
Meryem Kaplan-Mustafa Çavuşoğlu-Mustafa Özbilici- Dr. Mustafa Seçen-Muzaffer Kıymık-
Nadide Tıkır-Nazhat Ali Hamza- Av.Nilgün Seçen-Osman Acar-Ömer Mazi-Ömer Okumuş-Ömer Yarşi-
Öznur Şen Hız-Refik Pelvan-Reşit Keskin-Rıdvan Birgül-Rıfat Karaduman-Rıfat Okumuş  
Sadık Özgür Yılmaz-Salim Özdilek-Savaş Ünal-Selami Yağar -Senem Bacak –Serdar Güngör 
Seyhan Karaduman-Süleyman Tıkır-Şerife Tıkır-Turan Özcan-Üneser Sapmaz –Vahdettin Işıldak-
Veli Cengiz-Yakup Demircan-Yanık Ayhan -Yusuf Zeki Sapmaz-Zehra Bacak-Zeki Yılmaz-
Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, Gonca Aydemir dahil, ayakta duran insanlar, takım elbise ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar, ağaç, gökyüzü ve açık hava

Haber 
Özlem Güzel 
ipek yolu haber antalya 

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz