İpek Yolu Haber Ajansı

Vali Davut Gü’ün Atatürk’ün Gaziantep’e Gelişinin 88. Yıl Dönümü Mesajı

 

 

 

 

Değerli Gaziantepliler…

 

Bugün; devrin en büyük ordularıyla saldıran emperyalizmi hüsrana uğratarak eşsiz bir destan yazan Gazi Şehrin, başka bir Gaziyi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü misafir edişinin 88. yıl dönümü ve bizler için çok değerli bir gün.

 

Anteplilerin milli mücadele sırasında yazdığı bu kahramanlık destanını yakinen bilen ve bu mücadeleyi takdir eden Büyük Önder, 88 yıl önce bugün teşrifleriyle şehrimizi onurlandırmışlardır.

 

Antep Savunması, Türk milletinin kahramanlık, fedakârlık, yiğitlik ve cesaretinin ölümsüzleştiği Kurtuluş Destanıdır.

 

Bundan dolayı bu şehrin halkı, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben Gazianteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki, onlar Antep’i kurtardıkları gibi Türkiye’yi de kurtardılar.” İltifatına mazhar olmuşlardır.

 

Gaziantepliler de buna karşılık kent meclisince, Büyük Önder’e hemşehrilik teklif ederek Atatürk’ün de tensipleriyle merkeze bağlı Bey Mahallesi nüfusuna kaydedilmiş ve resmi olarak Gaziantepli olmuş ve bu durum bizim için ayrı bir gurur kaynağı olarak tarihe not düşülmüştür.

 

Değerli Hemşehrilerim…

 

Kurtuluş Savaşında verdiği destansı mücadeleyle hürriyet ateşinin dalga dalga yayılmasını sağlayan Gaziantep, o gün bu ateşi nasıl alevlendirdiyse  bu gün de aynı şevkle aynı gayretle kalkınma yolunda Anadolu’muzun birçok kentine model ve rehber olmaktadır.

İnanıyorum ki Gazi Şehrin gazi torunları Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda ilerlemeye, Ülkemizi ve Şehrimizi hem sanayi alanında hem de kültürel anlamda geliştirmek için ellerinden gelen bütün gayreti göstermeye ve elde ettikleri başarıları daima yinelemeye devam edeceklerdir.

Bu düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, ülkemizin bekası uğrunda şehadete eren aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, iki gazinin buluşmalarının 88. yıl dönümünü gönülden kutluyorum.

 



HABER: SÜMEYYA TURAN 

İPEK YOLU HABER MERKEZİ

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz