İpek Yolu Haber Ajansı

Vali Güzeloğlu: "Her Engelli Yalnız, Kimsesiz ve Sahipsiz Olmadığını Biliyor"

Diyarbakır’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Merkez Kayapınar ilçesinde bir otelde düzenlenen ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Vali Güzeloğlu, devletin, son 15 yılda engelliler konusunda olan eksikliklerin çoğunluğunu giderdiğini söyledi.

Güzeloğlu, engellilerin önündeki bütün engelleri kaldırmak zorunda olduklarını vurgulayarak, Diyarbakır’da 126 bin engellinin bulunduğunu kaydetti.

Yaşanılan ve karşılanan bütün engellerin maddi olarak değil, zihinlerdeki engeller olduğunun unutulmaması gerektiğini vurgulayan Güzeloğlu, bu sorumluluğu sadece bir gün değil her zaman hissetmek zorunda olduklarını ancak böyle yapıldığı takdirde "ben"den "biz"e, "bir"den "bütün"e ve insan olma erdemine ulaşılabilineceğini bildirdi.

Diyarbakır’da engellilere yönelik önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini aktaran Güzeloğlu, "Hükümetimizin ortaya koyduğu büyük irade ile her engelli yalnız, kimsesiz ve sahipsiz olmadığını biliyor. Bunu daha iyi bir yerlere taşıma adına da çok iyi çalışmalar ve şüphesiz hizmetler gerçekleştiriliyor." ifadelerini kullandı.

Güzeloğlu, 2018 yılında çok uzun zamandır beklenilen eğitim kurumlarını Diyarbakır’a kazandıracaklarını işaret ederek, sözlerini şöyle tamamladı: 

"Eğitim alan gençlerimizin ve her yaştaki engelli kardeşlerimizin istihdam ile buluşması şüphesiz artık daha çok rahat olacak. Bugün itibari ile il genelinde 925 kardeşimiz istihdam ediliyor. 2018’de gerek kamu alanında gerekse de özel sektördeki bu istihdam oranını çok hızla öteye taşımak daha fazla istihdam gerçekleştirmekte öncelikli hedefimiz olacak."

Programa, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Dicle ÜniversitesiRektörü Prof. Dr. Talip Gül de katıldı.


HABER MERKEZİ

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz