İpek Yolu Haber Ajansı

YAFEM EKİPLERİ BAŞKAN SALMAN'I ZİYARET ETTİ


YAFEM 'in bu yıl 20.sini düzenlediği Türk Boyları Kültür Şölenine katılan ekipler, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ı, meclis salonunda ziyaret etti.

18-22 Temmuz tarihleri arasında yapılan Türk Boyları Kültür Şölenine bu yıl 10 ülke katılıyor. Kosova, Kırım, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Bosna-Hersek, Gürcistan-Borçali Türkleri, Kabardin-Balkar, Romanya Tatarları, Çuvaşistas ekipleri Başkan Salman'ın konuğu oldu.

Ziyaretten memnuniyetini belirten Başkan Salman; "20 yıl bu festivali yapmak küçümsenecek bir olay değil. Başkanın şahsında YAFEM derneğini kutluyorum. Kökenlerimiz aynı olan, kültürlerimiz çok benzeyen yerlerden geliyorsunuz ve ben bunu çok önemsiyorum. Bunun gelecek nesillere taşınması çok önemli. Dünyanın neresinde olursanız olun kültürünüzü asla unutmayın" dedi.

Yalova'dan ayrıldıktan sonra gittikleri yerlerde Yalova'yı anlatmalarını isteyen Başkan Salman; "Dünya'da bir cennet varsa orası da Yalova'dır. Bunu sadece ben değil kentimize gelen tüm misafirlerimiz söylüyor. Çünkü Yalova'da deniz var, orman var ve kaplıca var. Bununla birlikte 3 metropol şehrin arasında ve her birine 30 dakika mesafede. Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün kentidir. Buradan gittiğiniz zaman mutlaka eşinize dostunuza Yalova'yı anlatın. Ve unutmayın ki burada bir eviniz var" diyerek sözlerini noktaladı.

 

HABER:MEHMET MUSTAFA DOĞAN

İPEKYOLU HABER YALOVA

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz