İpek Yolu Haber Ajansı

ŞAİR ÖZGÜR ÖZŞAHİN

Bir şeyi bütün incelikleriyle bilmek, sezerek vâkıf olmak; ölçülü ve âhenkli söz söylemek” anlamlarındaki şiir kökünden türeyen şâir kelimesi “nesne ve olaylara bilerek ve sezerek vâkıf olan, ölçülü ve âhenkli söz söyleyen” demektir. Terim olarak “bilgi, seziş, duygu ve heyecanlarını ölçülü ve âhenkli biçimde ifade eden kimse” şeklinde tanımlanabilir.
Her insan bir kültür içinde doğar. Bu kültürü ise çevrenin fiziksel sosyal ve ekonomik şartları şekillendirir Uluslar, toplumları ile vardır ve bu varlıklarını yaşamları boyunca sürdürürler.
Toplumların yaşamına katkı sunan ve nesiller boyu anılması için, var etkileri kültürleriyle geleceğe aktarılırlar. Bu nedenle, kültürümüzün gelişmesine vesile olan Şair, Ozan ve yazarlarımız değerini bilmeliyiz. İşte Usta Şair  Özgür Özşahin bu şairlerden bir tanesidir ve yaşadığı topluma, kendi öz kültürün pekişmesi güçlenmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması çaba sarf ediyor
Şiirlerinde duru Türkçe anlaşılır ve akıcı bir dil tekniği kullanmaktadır. 
Ustaca dile getirdiği konularda, Toplumun olumlu ve olumsuz yönlerine hicivsel bir düşünüşle tepki koymakta, bazen de hümanist ruhuyla bireylere nasihat ve doğruları sunmakta. 
Şiirlerinde Acı, gurbet , yokluk, hasret milli ve manevi duyguları işlemektedir. 
Duygu  çağrışım  izlenimlerin dizeler halinde dile getirdiği söz sanatıdır Şiir. 
Halk şairi ise geçmişten günümüze gelen ve gelecek kuşaklara aktarılması için yazılmış ortak zevk ve kültür mirasıdır. 
Bu ortak zevk ve kültür mirası geleneğini sürdüren şair Özgür Özşahin kendine özgün değerini, kimliğini oluşturmuş ve her geçen gün kimliğin gelişmesi için çalışmalarına devam etmektedir. 


GÜNAYDIN  GÜLÜM

Gün mü doğdu yoksa sen mi bilemem,
Güller ile sana günaydın gülüm,
Cennet’i verseler sensiz dilemem,
Güller ile sana günaydın gülüm.

Uykundan uyanıp ufkuma dol sen,
Işığım şafağım gökyüzüm ol sen,
İçimde bitmeyen ebedi yolsun sen,
Güller ile sana günaydın gülüm.

Hayallerimdesin her gün her anda,
Aşkın dolaşıyor damarımda kanımda,
Nereye baksam sen varsın o yanımda,
Güller ile sana günaydın gülüm.

Harika bir aşktır bizim aşkımız,
Cennet köşesidir gönül sevdamız,
Bülbül sedası güllerle sohbetimiz,
Güller ile sana günaydın gülüm. 
              Özgür Özşahin 

ŞAİR ÖZGÜR ÖZŞAHİN BİYOGRAFİSİ. 

Aslen Ispartalı olan Şair Özgür Özşahin 1980 yılında Almanya’da  dünyaya  geldi
İlk ve Orta öğrenimini Almanya’da Liseyi Aydın Lisesinde okudu. Küçük yaşlarda şiire ilgi duymaya başladı  hece şiirleri yazmaya başladı usta şairlerin yardımı ve bol kitap okuyarak kendini geliştirdi. 
Usta Şairlerden şiir dersleri alarak kendini iyice yetiştirdi. Geleneğe uygun Aşık tarzı halk şiirleri yazmaya başladı her konuda şiirler yazan Şair Özgür Özşahin genelde 7,8,11,14,ve 15 hece kalıbıyla şiirler yazmaktadır.
Yazmış olduğu şiirlerin bir bölümü ön çalışmasını bitirdiği kitapta toplayıp edebiyat dünyasına sunmak ve ilk kitabını eline almak için gün saymaktadır. 
Yurdumuzun çeşitli yerlerinde etkinliklere davet edildi ve çeşitli ödüllere layık görüldü Çeşitli Antolojilerde şiirlerine yer verildi. Bazı gazetelerde ve dergilerde şiirleri yayınlandı tv ve radyo programlarına katıldı.
Şair Özgür Özşahin özel bir şirkete çalışmakta ve Isparta’da ikamet etmektedir. 

HABER: Özkan Güli 
İPEKYOLU HABER/ İSTANBUL

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz