İpek Yolu Haber Ajansı

AHDE VEFA, BAŞKAN VEFA SALMAN İLE DEVAM EDİYOR


Profesyonel spor hayatına 1963 yılında Yalova Esnafspor'da başlamış, sonrasında Fenerbahçe, Antalyaspor gibi Türkiye'nin 1. lig takımlarında uzun yıllar kalecilik yapmış olan Yalçın Solmaz'ın ismi Yalova'da ki bir parka verildi. Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Murat Peltek Caddesi Kaşif Sokak'ta bulunan parkın açılışını Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalçın Solmaz ile birlikte yaptı.

Yalova Belediyesi tarafından organize edilen törene; Belediye Başkanı Vefa Salman'ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Jülide Güner, Profesyonel eski Futbolcu Yalçın Solmaz, Yalçın Solmaz'ın ailesi, yakınları ve Yalovalılar katıldı.

Açılış öncesinde parkı Yalçın Solmaz ile birlikte gezen Başkan Salman, parkı tanıtarak park hakkında bilgiler verdi. Ardından törenin yapılacağı alana Yalçın Solmaz ile birlikte geçen Başkan Salman, "Ahde Vefa anlamında açmış olduğumuz parklara bir yenisini daha ekliyoruz" diyerek sözlerine şu şekilde devam etti;

"İnsanın Hayattayken Onurlandırılmasının Daha Önemli Olduğuna İnanıyorum"

"İnsanlar hayattayken onları anımsamak, geçmişte yaptıklarıyla anmak ve onları bir anıyla yaşatmayı hem belediye başkanı kimliğiyle hem de Vefa Salman kimliğiyle çok önemsiyorum. Hatta geçen günlerde Yürüyen Köşk için beste yapan Fazıl Say'ın adının bir yere verilmesi için önerge verdim. Mecliste bulunan bazı arkadaşlarımız ise ret oyu vererek ‘insan yaşarken adını vermeyelim' dediler. Bu ne kadar doğrudur ne kadar yanlıştır ben bunun takdirini kamuoyuna bırakıyorum. Çünkü ben insan hayattayken onurlandırılmasının daha önemli olduğuna inanıyorum. Bu anlamda da Yalova'mızın ilk profesyonel futbolcusu ve kişiliğiyle de örnek olan Yalçın Solmaz ağabeyimizin adını da bu güzel parkta yaşatacağız. Rabbim ona sağlıklı ve uzun bir ömür versin. Başımızdan eksik etmesin" dedi.

"Hiç Bu Kadar Heyecanlandığımı Hatırlamıyorum"

Başkan Salman'ın ardından konuşan Yalçın Solmaz ise; "20-30 bin kişinin önünde top oynamış biri olarak hiç bu kadar heyecanlandığımı hatırlamıyorum. Buraya gelerek beni onurlandırdığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Ayrıca Vefa Başkanıma da bu vefayı bana gösterdiği için ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmalar sonrasında açılışı yapılan parkta ismini gören Yalçın Solmaz, mutluluğunu Başkan Salman'a sarılarak gösterdi. Açılışın hemen sonrasında parkın içerisinde bulunan mini futbol sahasına geçen Başkan Salman, kaleye geçen eski profesyonel futbolcu Yalçın Solmaz'a şut çekerek eski günleri yad ettiler.

 

HABER: MEHMET MUSTAFA DOĞAN

İPEKYOLU HABER YALOVA

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz