İpek Yolu Haber Ajansı

AVUKAT AKİF HÜSNÜ ÜSTEL'İN ADI PARKTA YAŞAYACAK



Yalova Barosu kurucularından olan ve 2005 yılında vefat eden Avukat Akif Hüsnü Üstel'in adı Kazımkarabekir Mahallesinde bulunan parkta yaşayacak.

Yalova Belediyesi'nin 30 yıl avukatlığını da yapan Akif Hüsnü Üstel'in isminin verildiği Kazımkarabekir Mahallesin Ses Sokaktaki parkın açılışına Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Belediye Meclis Üyesi Halit Güleç, Başkan Yardımcıları İlyas Özdemir ve Hamit Kutlu, Yalova Baro Başkanı Fedai Doğruyol, kentimizde görev yapan avukat meslektaşları, ailesi ve sevenleri katıldı.

Kentimize hizmet edenlerin isimlerini yaşatmak ve unutturmamak adına parklara isimlerini verdiklerini belirten Başkan Salman; "Üstel ailesi kentimizin köklü aileleri arasında yer almaktadır. Kentimizin sivil toplum yaşamında ve siyasi yaşamında de katkıları olmuş ailedir. Göreve geldiğimiz günden bu yana kadar birçok yere kentimize mal olmuş kişilerin isimlerini verdik. Burada amacımız kent hafızası canlı tutmak ve gelecek kuşaklara doğru aktarmaktır. Akif Hüsnü Üstel büyüğümüzü de de ben çok iyi tanıyan biri olarak kentimizde hukuk konusunda birçok imzası bulunmaktadır. Ben onun isminin de yaşamasını istedim. Zaten yapmış olduğu görevle de bunu hak ediyordu" dedi.


HABER: M.MUSTAFA DOĞAN
İPEKYOLU HABER  YALOVA

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz