İpek Yolu Haber Ajansı

BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİNİN HEDEFİ ÜLKE SINIRLARINI AŞTI!


 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından yürütülen AKMOD (Arama Kurtarma Moral Destek) ve Gönüllü İtfaiyecilik Birimi Dünya'yamodel olacak çalışmalara imza atıyor.

 

Gelişmiş ülkelerde ve İstanbul, İzmit, Antalya, Bursa gibi bazı illerde uygulanan gönüllü itfaiyecilik çalışması Kahramanmaraş'ta yoğun bir ilgi ile karşılanıyor.AKMOD ekibi şimdiden mahallerde kurdukları gönüllü birliklerle 4 bin üyeye yaklaştı. Hedeflerinin 15 bin üye olduğunun söyleyen Büyükşehir Belediyesi İtfaiyeDaire Başkanı Cahit Küçükönder, itfaiye çalışmaları olarak Türkiye'de önemli bir noktada oldukları ve Dünya'da örnek bir itfaiye ekibi olmayı istediklerinibelirtti.

 

"Türkiye'de Değil, Dünya'da Örnek Olmak İstiyoruz"

 

Büyükşehir itfaiyesi olarak son teknolojiye ayak uydurduklarını kaydeden Küçükönder konuşmasını şöyle sürdürdü: "AKMOD ekibimiz ile yapmış olduğumuz çalışmamızDünya'ya model olacak bir örnektir. Mahallelerimizde muhtarlarımızla birlikte bir acil durumda ne yapacağını bilen organize olabilen insanlar yetiştiriyoruz.Bunların gerekli tespitlerini yapıyoruz. Bu birimimiz itfaiyemizle entegre bir teşkilattır. Büyükşehir Belediyemiz bu çalışmamızı çok önemsiyor. Hedefimizşuanda 15 bin üyeye ulaşmak. Şuanda üye sayımız4 bin sayısına yaklaştı.  Bizler vatandaşlarımıza hep biz Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi olarak bölgemizdeçok iyi bir noktadayız. Hattaülkemizdeçok iyi bir yerdeyiz. Hedefimiz Dünya'nın en iyi itfaiyelerinden birisi olmak.  Bizler bu potansiyeli kendimizdegörüyoruz. Ama bu yeterli değil, Vatandaşlarımızda bilinçli olması lazım. Örneğin her evde yangın söndürme tüpü lazım. Her araçta yangın söndürme tüpüolsa çok daha güzel olur. Çünkü yangına her an herkes maruz kalabilir. Evdeki elektronik bir cihazdan evdeki buzdolabından çıkabiliyor. Bizlerin tedbirliolması gerekiyor."

 

"Sobayı Yakmasını Bilmiyoruz"

 

Dünya'nın birçok yerinde binlerce Vatandaş'ın karbonmonoksit zehirlenmesinden dolayı hayatını kaybettiğini vurgulayan ve vatandaşlara rüzgarlı havalardasoba yakmamaları konusunda uyarılarda bulunan Cahit Küçükönder şunları söyledi: " Kış aylarındayız tabi ki baca temizliği çok önemli. Karbonmonoksit zehirlenmelerininiki tip nedeni var. 1 baca temizliğine dikkat edilmemesi, 2 sobanın usulüne uygun şekilde yakılmamasıdır. Yani rüzgarlıhavalarda asla soba yakılmamasıgerekiyor. İllaki yakılmış ise o sobadaki yakıt tamamen bitmeden uyumayalım. Karbonmonoksit son derece tehlikeli bir gazdır. Hiçbir şekilde hissettirmez.İnsanı anında ölüme götürebilir. 5 veya 6kez bu yoğun Karbonmonoksit solunduğu zaman insan anında etkilenir. Yangınlarda insanlar yanarak ölmüyorlar öncekarbonmonoksit zehirlenmesi oluyor sonrasında yanıyorlar.  Baş dönmesi, kaslarda katılaşma bulantı, bilinç kaybı, böyle uyku hali gibi belirtiler gelmeyebaşladığında süratle ortamın terk edilmesi lazım. Ve 112'den acil destek istenmesi lazım, vatandaşlarımızın baca temizliğine dikkat etmesi gerekiyor. Bu bacaların temizlenmesi gerekiyor."

 

 

HABER: GÜLŞAH DİLBİRLİĞİ

İPEKYOLU HABER K. MARAŞ

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz