12 Yaşındaki Deniz’in Yaşam Mücadelesi: Küçük Bir Adıma Hep Birlikte Destek Olalım Baltacı Ailesi Umutla Sesleniyor: Küçük Deniz Yürüyebilmek İçin Yardım Bekliyor

Gaziantep’te yaşayan 12 yaşındaki Deniz Ulaş Baltacı, doğuştan gelen ve kasların zamanla zayıflamasına yol açan Duchenne Musküler Distrofi (DMD) hastalığıyla yaşam mücadelesi veriyor. Henüz çocuk yaşta, yaşıtları gibi koşup oynayamayan Deniz, artık yürüyemiyor.


Uygulanan birçok tedavi sonuç vermedi. Ancak yurt dışında geliştirilen yeni bir tedavi umudu doğurdu. Deniz’in yeniden ayağa kalkabilmesi tek bir iğneye bağlı…Bu tedavi ve hastane masrafları toplamda yaklaşık 5 milyon Türk Lirası. Ancak maddi imkânları sınırlı olan Baltacı ailesi için bu meblağ karşılanamaz durumda.

 2 kişi ve yazı görseli olabilir

“Bir Umut İçin Kapınızı Çalıyoruz”

 

Deniz’in babası, devlet memuru olarak çalışan Uğur Baltacı, çocuğunun tedavisi için çalmadık kapı bırakmadı. 

2 kişi, çocuk ve gülümseyen insanlar görseli olabilir

İpekyolu Haber Ajansı Haber Müdürü Seher Doğan ile görüşerek, seslerini kamuoyuna duyurmak istedi.

 

“Bir baba olarak elimden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorum. Ancak bu tedaviyi tek başımıza karşılamamız mümkün değil. Halkımızın desteğine ihtiyacımız var. Bu yardım, oğlumun tekrar yürümesi, çocukluğunu yaşaması anlamına geliyor,” diyen baba gözyaşları içinde çağrıda bulundu.

 4 kişi, ders çalışan insanlar ve yazı görseli olabilir

Anne Çalışıyor, Hala Yalnız Bırakmıyor

 

Ailenin geçimini sağlamak için annesi Aydan Baltacı, gece gündüz demeden çalışmak zorunda kaldı. Bu süreçte küçük Deniz’e en büyük desteği ise halası Kübra Baltacı veriyor. Gecesini gündüzüne katarak yeğeniyle ilgilenen Kübra, “Deniz’in her anında yanındayım, ama asıl ihtiyacımız bu tedavi. Herkesten bir ses, bir destek bekliyoruz,” diyor.

 bilet koçanı ve yazı görseli olabilir

Gaziantep Valiliği Yardım Kampanyasına Onay Verdi

Gaziantep Valiliği tarafından onaylanan yardım kampanyası çerçevesinde, vatandaşların desteklerini iletebileceği resmi banka hesapları açıldı. Valilik onay numarası da paylaşıldı.


Valilik Onaylı Yardım Kampanyası

Faaliyet No: 27.2025.3103

Alıcı: Aydan Baltacı

Açıklama: Deniz Ulaş Baltacı

 

Vakıfbank Hesap Bilgileri:

TL: TR70 0001 5001 5800 7355 9356 76

EURO: TR16 0001 5001 5804 8025 0978 39

 USD: TR35 0001 5001 5804 8025 0978 85

SWIFT: TVBATR2A

 

Küçük bir bağış, büyük bir mucize olabilir.

#DenizeBirAdım


haber: SEHER DOĞAN 


Haber Videosu