İpek Yolu Haber Ajansı

SAMSUNLU SİLAH ÜRETİCİLERİ DÜNYA DEVLERİYLE YARIŞIYOR

Karadenizliler silaha tutkunluklarıyla tanınırlar.Kendi silahlarını kendileri yapmakla mahirdirler.Karadenizli silah ustaları yıllarca yasal olmayan yöntemlerle silah ürettiler .
Sekizinci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın başbakanlığı döneminde hukuki altyapısı hazırlanarak özel sektörün silah üretmesi yasal hale geldi.
Bu hukuki düzenlemeden sonra Samsun Ordu Giresun Trabzon ve Rize’deki silah ustaları yasal yoldan silah üretmeye başladı.
Bu silah üreticilerinden birisinde Samsun Yurt Savunma sanayidir
İkibinli yılların başında Samsun Organize Sanayinde mütevazi bir şekilde kurulan Yurt Savunma Sanayii canik markasıyla kısa zamanda üne kavuştu.
Kendi özgün tasarımıyla 9 mm lik canik markasıyla ürettiği silahlar başta TSK olmak üzere polis ve jandarma tarafından halen çok sayıda kullanılmaktadır.
Canik markasıyla üretilen bu silahlar yurt dışınada ihraç edilmektedir.Yurt dışına ihraç edilen silahların yüzde yetmişini Yurt Savunma Sanayi tek başına karşılamaktadır.
Silahların çoğu başta ABD olmak üzere Almanya Fransa İtalya G.Afrika cumhuriyeti Endonezya ve Malezya olmak üzere onyedi ülkeye ihracat edilmektedir.
Canik marka silahlar ABD pazarında ilk on sıraya yükselmiştir.
Yurt Savunma Sanayi Baretta Simith Wesson Glock Sig Sauer gibi dünyanın önde gelen firmalarıyla ihalelere girmekte ve başarılı olmaktadır.
Yurt Savunma Sanayi kırk biri mühendis olmak üzere ikiyüz seksen kişiyi istihdam etmektedir.
Yurt Savunma Sanayi bu başarısını Ar-Ge  çalışmasına ve Ö.M .Ü nün ilgili bölümlerine işbirliğine borçludur .


HABER: NURİ GÜLER 
İPEK YOLU HABER SAMSUN

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz