İpek Yolu Haber Ajansı

BAŞARILI OYUNCU SEÇİL GÜLEN KOMİ İLE ÖZEL RÖPORTAJ


 

 

İPEKYOLU:   Sizle ilgili bir çok sorular hazırladık ancak öncelik olarak sizi tanıyabilir miyiz kimdir Seçil Gülen Komi?

 

 

KOMİ:1990 Elazığ doğumluyum. İskenderun da büyüdüm. Bir evin tek çocuğuyum. Muğla üniversitesi Muhasebe mezunuyum. Başkent İletişim Bilimleri diksiyon ve sunuculuk, Muğla Belediyesi Ayhan İçöz hocamız önderliğinde Temel Oyunculuk, Müjdat gezen sanat merkezi aktör stüdyo, Serap Matyaş kamera önü oyunculuk ve audition teknikleri gibi bir çok yerden ve alandan eğitim aldım.Almaya da devam ediyorum. 7 yaşımdan beri tiyatro ve oyunculuk sektörü ile ilgileniyorum. Mesleğimi çok seviyorum. Sektörün her alanında bilgi sahibi olmak bana keyif veriyor. Biraz çılgın,fazlaca duygusal,riski ve mücadeleyi çok seven bir yapım var. 2015 te kurduğum Tiyatro Gülen Surat ve TGS Casting & Yapım sahibiyim.

 

 

İPEKYOLU:  İşiniz ilgili sorulara girmeden biraz kişisel dünyanızdan sorular sormak istiyorum. Hayal kurmalı mi insan? Kurmalı diyor iseniz küçüklüğünüzden beri kurduğunuz hayalinizi okuyucularımızla paylaşır mısınız?

 

 

KOMİ:Kesinlikle herkesin bir hayali olmalı. Hayallerimiz doğrultusunda kendimize hedef belirleriz ve o hedefimize ulaşmak için hayallerimizin peşinden koşarız. Ben küçüklüğümden beri oyuncu olmanın hayalini kuruyorum. En çok istediğim şeylerden biri Cafe tiyatro açabilmek. Çocukken sorarlar ya hani büyüyünce ne olacaksın diye. Benim cevabım hep televizyonun içine gireceğim olurdu. Elimi televizyona uzattığımda içine girebileceğimi sanardım. Çocukluk işte. Umut ediyorsun. Ben umutlarımı zaman zaman karartsam da mücadelem den hayallerimden hiç vazgeçmedim. Bir gün başarabileceğimi biliyordum.

 

 

İPEKYOLU:   Küçüklüğünüzden sahnelerde yer aldığınızı söylediniz. İlk sahne aldığınız oyunu hatırlıyor musunuz?

 

 

KOMİ:  Evet hatırlıyorum. Aklımda en çok yer eden iki tane anım var. Birincisi ilkokul ikinci sınıfa giderken pamuk prenses ve 7 cüceler hikayesini oynayacaktık. Prenses olmayı beklerken hocam beni cadı yapmıştı. Çok üzülmüştüm prenses olmak istiyordum. Sonradan anladım ki aslında cadının rolü daha ağırdı, daha baskın bir karakterdi . Ve benim oynayabileceğimi düşünüp rolü bana teslim etmesi büyük onur ve gururdu. Çünkü ses tonum ve kişiliğim gereği kendi dünyamda da baskın bir karakterim. Kötü rolleri oynamanın daha zor olduğunu büyüyünce anladım. İkinci anım ise yine ilkokul yıllarında o zamanlar çekilen Yılan hikayesi dizisinin sezon finalini canlandırdık. Benim Belgin hanım karakterini oynamamı istemişti hocam. Yine başrol olmadığım için üzülmüştüm. Ama dediğim gibi zamanla anlıyor insan. Aslında bana verilen roller daha ağır ve zorluydu. Ben bunu o zamanlar çok görememiştim.

 

 

İPEKYOLU: Röportaj için ofisinize gelmeden önce bir çok kaynaktan sizi araştırdık. Oyunculuk dışında bir alanda da büyük adımlarınız olmuş. Bunları bizlerle paylaşabilir misiniz?

 

 

KOMİ:  Oyunculuk dışında uygulayıcı yapımcı, Cast direktörlüğü ve menajerlik yapıyorum. Bir dönem sunuculuk yaptım. Fethiye de sokak Röportajları ve yerel kanallarda program sunuculuğu yaptım. Fethiye de organ bağışı panelinde Antalya da ilk yüz nakli yapılan Uğur Acar ‘ın katılımıyla gerçekleşen panelinin sunucuydum. İlk Röportajımı söyleşimi Yaşam Atölyesi kurucusu ve Yazar  Aret Vartanyan ile gerçekleştirdim. Kayseri de lise öğrencilerinin seçmeli dersi olan tiyatro derslerine girip hocalık yaptım. Eğitim verdim. Oyuncu koçluğu,Yapım koordinasyon,Reji koordinasyon yaptım. 3R1Y Reha Özcan Company de Reha Özcan’ın çok sevdiğim üstadımın canlandırdığı Bir garip Orhan Veli oyunumuzun stage manejerliğini ( Sahne Amirliği) yaptım. Pandemi orda da vurdu bizi. Hayatımın en güzel 2 ayını geçirdim. O süreçte Reha hocamdan çok şey öğrendim. İyi ki var. Hayatıma dokunmuş en özel insanlardan biridir. Murat Sarı’ya ve Reha Özcan’a minnettarım. Ekiplerinde yer alma imkanı bulmak benim için çok özeldi. Bu deneyimimin tarifi yok. “Ceberruh” Ve “Fabrika” isimli sinema filmlerinin cast direktörlüğünü yaptım ve aynı zamanda iki projede de oyuncu kadrosundayım. 

‘7 ( Yedi)’ isimli sinema filmimizin yapımcısı Zeki Sincar Prodüksiyon çatısı altında çok ses getireceğine inandığımız, bir çok ünlü ismin kadrosunda yer aldığı filmin uygulayıcı yapımcısıyım. Şimdilerde ise çekimleri yeni başlayan ‘Olay Mahalli ‘ isimli 8 bölümlük bir internet dizisinin Cast direktörüğünü yapıyorum.

 

 

İPEKYOLU:  Bu sektör de sizin dışınızda bir çok yapımcı, tiyatrocu ile röportaj yaptım. Sizde hak verirsiniz ki genel olarak bir erkek egomanyası altında olan yapımcılık sektörün bir çok başarı elde etmişsiniz. Kadın okuyucularımızın hedefleri için bir şey söylemek ister misiniz?

 

 

KOMİ:  Erkek egomanyası evet sektörde çok fazla ön planda. Ve maalesef ki tüm şehirleri koca bir ekiple gezip aylarca turne yapan biri olarak söylüyorum. Kadın patron dikkate alınmaya biliyor. Çok güçlü olmanız gerek. Özellikle de erkeklere sözünüzü geçirmek kolay olmayan bir yol. Sektörde bir kadın olarak ayakta kalmak ve ekip yönetmek göründüğü kadar kolay değil. Kadınlarımız isterlerse başarırlar. Ben biraz erkek gibi büyüdüm. Bu birazda evin tek çocuğu olduğum için dominant bir karakter olmamdan da kaynaklı. Üstesinden geldim her zorluğun.

 

Setlerde uyumadım hiç bir zaman. Oyuncu olup karavan da dinlenmedim. Sahnem bitince gitmedim. Yönetmenin ekibin yanında durup diğer arkadaşlarımın sahnelerini izledim. Her alanda koşturmayı ve boş oturmamayı tercih ediyorum. Yoruldum,makyajım yok,ojem silinmiş demedim hiç bir zaman. Erkek kafasını anlamaya çalıştım. Gerektiğin de tiyatrom da dekor taşıdım. Setlerde çay vs götürdüm. Boom tuttum. Ağır ben taşıyamam, yapamam demedim. Bu benim görevim değil demedim.

 

Ego yapmadım. Ve çok çalıştım. İşçi olarak çalışmak ve bir çalışan olarak ne bekliyorum,ne istiyorum,ne görüyorum 3’lemesini çözüp öyle patron olmaya karar verdim. Ben çalışan iken böyle yapmıyordum diyerek hep uyarılarda bulunup,deneyimlerimi aktarmaya gayret ettim. Ekip arkadaşlarıma patron gibi değil bir arkadaş gibi yaklaştım. Kadın oyuncu olarak ana castta yer almak için Cast direktörü, Yapımcı,Yönetmen gibi zorlu yollardan geçiyoruz ve maalesef ki bedel ödemeden hele ki yeteneğimizle torpil olmadan bir yere gelemiyoruz. Ben bu düzene karşı çıkıp kendi işlerimi yapmak istedim. Burdan tüm kadınlara sesleniyorum çok çalışın,isterseniz başaramayacak hiç bir şey yok. Bir kadın evinde temizliğini de yapar. Yemeğini de yapar, Oyunculuk ta çok rahat yapabilir. Ben senelerdir ev hanımlığı ve iş kadını olmayı aynı anda yürütebiliyorum. Ve 2 tane kedim var. Onlara bakıyorum aynı zamanda. Ben yapamam demeyin. Çok isteyin ve asla pes etmeyin.

 

 

İPEKYOLU:  Birazda oyunculuk kariyerinizden bahsetmek istiyorum. İlk televizyon deneyimizi ve o an ki heyecanınızı bizlerle paylaşır mısınız?

 

 

KOMİ:  Tiyatro oyuncusu olduğum için tv de hiç bir zaman fgr (yardımcı oyuncu ) olarak oynamadım. Ben diyalog yapacağım dedim. Ve hedefimi büyük tuttum. Ajansa kayıtlı bir arkadaşıma rol gelmişti. Arkadaşım gidemediği için bana pasladı. Fotoğraflardan seçtiler. Showreel istediler, benim yoktu. Tabi o zamanlar headshot fotoğraflarım da yok. Profesyonel olmayan fotoğraflar. Elimde ki en uygun olanları gönderdim. Ben tiyatro oyuncusuyum dedim.

 

Özgüvenim her zaman vardı. Hiç bir ajans ,set tecrübem yoktu. Ama sahne deneyimim vardı. Ezberim iyiydi. Ekip-1 adlı bir dizi de Cem uçan’la ilk defa sezon finalinde uzun diyaloglu bir kaç sahnede oynadım. Ünlülerle fotoğraf çekilme merakım hiç olmadı.  Ben onların oyunculuğunu, sahneye hazırlık süreçlerini hep merak ettim. İzledim. Duruş,tavır,üslup için hep izledim. O yüzden çok büyük bir heyecan yapmadım aslında. Kameraları hep sevdim.

 

Telefonla videolar çeken biriydim. Tiyatro da seyirci karşısında olduğum için setin kalabalık olması beni ürkütmedi. Hiç yabancılık çekmedim. Yıllardır setlerde gibiydim. Tek korkum ikinci tekrardı. Ben ana castın ve teknik ekibin benim yüzümden ikinci tekrar almasını istemedim. Bunun için korku ve heyecan iç içeydi. Ufak bir heyecan oluşuyorsa hata yapmamak için oluşuyor bende. Halen dahi , bazen tiyatro da bile heyecan duyarım. Çünkü hata yapmak istemiyorum. Hata yapmayı kabul edip hazmedemeyeceğim bir durum. Kendime yakıştırmıyorum. Özgüven ile yaklaşıyorsan bir işe, ben yaparım diyorsan altından kalkabilmeliyim. Hata yaptığımda çok utanıyorum. Hatamı telafi edememek beni çok üzüyor.

 

 

İPEKYOLU: Son günler yapımcılık ve oyunculuk alanında adım atacağınız projeler var mı?

 

 

KOMİ: 7 (Yedi) isimli Sinema filmi Projemiz var. Zeki Sincar Prodüksiyon imzalı Versage enerji içeceği ve Asabi Parfümleri sponsorluğunda Zeki Sincar’ın yapımcılığını yaptığı benim ise uygulayıcı yapımcısı olduğum eşi benzeri olmayan bir proje. 7 ayrı hikayeden oluşuyor. Bu yüzden ismi “7 “ İstanbulda tamamladık çekimleri.

 

Projenin yönetmen koltuğunda Buğra kekik var. Çok sevdiğim bir dostumdur. Proje için çok çalıştık. Bizim için çok emek verilen ve benzeri olmayan bir proje oldu. Suç gizem türünde,kadrosunda Reha Özcan,Kemal Başar,Berrin Arısoy,Hakan Bilgin,Ayşenil Samlıoğlu, Tevfik Yapıcı,Selahattin Taşdöğen, Erol Eraslan,Tuncay Gençkalan,Şevki Özcan,Nalan Olcayalp gibi isimler var. Buğra aynı zamanda senaristi filmin. Filmimizin kurgu montajı bitti. Müziklerini Zeki Sincar Prodüksiyon çatısı altında, Yapımcımız Zeki Sincar Sayesinde tamamladık. Pandemi sürecinden etkilendik. Sinemalar biraz rahatlayınca en doğru zamanda vizyonda izleyici ile buluşacak.

 

—Olay mahalli isimli internet dizisinin Cast direktörlüğünü yapıyorum. Arayış isimli dizimizin demo çekiminde beraber rol aldığım oyuncu üstadlarımla bu projede tekrar buluştuk. Burçin Bildik ve Levent Sülün ile tekrar’dan beraber çalışma imkanım oldu. Bunun için çok mutluyum. Yapımcılığını Last King Yapımın üstlendiği Ömür Ünalan ve Murat Ulaş’ın yapımcılığını yaptığı projede Yönetmen koltuğunda ise Bülent Terzioğlu oturuyor. Uygulayıcı yapımcısı Suat Yücelen ve Senaristliğini Şirin Gedikli ile Erkan Gündüz kaleme alıyor. Kadroda Burçin Bildik,Levent Sülün,Begüm Birgören,Ferdi Sancar,Ferdi Kurtuldu,Ahmet Dursun,Cavit Özer,İlker Kalay,Elif Bafra,Serdar Sevtekin,Ferdi Dursun gibi isimler var. Polisiye komedi türünde 8 bölümlük bir internet dizisi için çekimlere başladık.

 

 

İPEKYOLU:  Arayış dizisinde bahsetmişken son zamanlarda çokca duyduğumuz bir isim. Bizlere arayış dizisinde bir kaç tüyo verecek misiniz?

 

KOMİ: Öncelikle Adem Sincar’a ve Lore Plus Film Yapım’a bana kattıkları için çok teşekkür ederim. Ve tabi ki Zeki Sincar’a Sincar prodüksiyon ekibine bana böylesi güzel bir projede yer alma imkanı verdikleri için çok şanslıyım. Sincar Medya’nın yapım koordinatörü olarak onlarla çalışmaktan büyük onur,gurur ve mutluluk duyuyorum.

 

Arayış dizisin de beni dövüş sahnelerine hazırladığı için Sayın yapımcımız Adem Sincara ve projede olmamı sağladıkları için Zeki Sincar ve Adem Sincar’a burdan sizler aracılığı ile de çok mutlu olduğumu belirtip tekrar tekrar teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Onların en büyük özellikleri çok güzel bir aile olmaları ve amaçları hayallerine kavuşmak isteyen gençlere ön ayak olup, ellerinden tutup sektörde arkalarında durmalarıdır.

 

Bunu yapan çok az sayıda yapımcı vardır. Bunları özellikle belirtmek isterim. Ben uzun zamandır sektördeyim evet doğru ama 1,5 yıldır tanıdığım değerli büyüğüm yapımcım Zeki Sincar ve Adem Sincar sayesinde çok şey öğrendim. Sektörde nereden geldiğini unutmayacaksın demişler. Ben de nerede olursam olayım öncelikle onların adını bana kattıklarını her yerde dile getireceğim.

 

Arayış dizisi bir mafya dizisi aslında 3 arkadaşın hikayesini anlatıyor. Birazda içinde kendimizden bişeyler bulacağımız aksiyon dolu enerjisi yüksek bir proje. Çok ses getirecek. Demo çekimlerini Adana’da tamamladık. Anlaştığımız internet mecrasını (kanalı ) şuan için gizli tutuyoruz. Servet Aksoy’un yönetmen koltuğunda oturduğu projede birbirinden tanınmış isimler bulunuyor.

 

Burçin Bildik,Levent Sülün,Orçun İynemli,Özcan Varaylı,Soydan Soydaş,Erkan Çelik,Tolga Yüce,Nevin Efe,Şevki Özcan,Tuncay Gençkalan,Can Arduç gibi isimlerin yanı sıra süpriz isimlerin de dahil olduğu müthiş bir proje geliyor. Hazırlıklarına devam ediyoruz şuan yapım aşamasında. Çok fazla tüyo veremiyorum. Sizler de biliyorsunuz oyuncuların bilgileri gizli tutması gerekiyor.

 

İPEKYOLU:  son sorulara gelirken başrolü paylaşmayı istediğiniz bir isim var mı?

 

 

KOMİ:  Haluk Bilginer,Erkan Kolçak Köstengil ve Nurgül Yeşilçay beraber oynamak istediğim oyunculardan. Her birini ayrı ayrı çok seviyorum. Yönetmenlerden ise Nuri Bilge Ceylan ile çalışmayı çok isterdim.

 

İPEKYOLU: Başarılı bir iş kadını olarak okuyucularımıza anlatmak istediğiniz bir konu var mı? Bu konu sizi başarıya götüren bir anı veya felsefi bir söz de olabilir.

 

KOMİ: Kendiniz olun dünya özgün olana hayran olur’

İngmar Bergman

 

“Her yeni film hayatımı nasıl idare edeceğimi öğretiyor”

Nuri Bilge Ceylan

 

“Hayat denen kasvetli film içinde,ben renkli bir fragman sayılırım”

Errol flynn

 

Bu üç sözü de çok seviyorum.

 

 

Andrey Tarkovski, Coen kardeşler, Ingmar Bergman ve Nuri Bilge Ceylan filmlerini çok severek tekrar tekrar izliyorum.

Errol flynn de çok iyi bir sinema oyuncusu

 

Oyunculuk zor bir serüven ben ekibimde yer alan oyuncu arkadaşlarım için de tanıdığım çevrem ile tanıştırarak onların bir yerlere gelmesi için de kendim de çok mücadele ettim. Tiyatrom da başarılı gençlerle çalışıp onları iyi yerlerde görmek için arkadaşlarıma destek olmaya çalıştım. Kibir,kıskançlık,fesatlık kimseyi bir yere getirmez.

 

Benim tavsiyem çok çalışsınlar ve asla ego yapmasınlar. Küçük düşünmesinler hedeflerini büyük tutsunlar ama bunu yaparken de kendilerini bir yerlere getiren insanları unutmasınlar. Ayhan İçöz hocam Allah rahmet eylesin ben ondan ve Serap Matyaş hocamdan bu konuda çok şey öğrendim. Bende ki emekleri büyüktür.

Lütfen çok çalışın. Pes etmeyin. Ve kimsenin imkanlarından faydalanmayın kendiniz olun. Persona takmayın. Zaten kendiniz olduğunda her şey sizin önünüze serilecektir.

 

 

İPEKYOLU :  Güzel sohbetiniz için çok teşekkür ederim. Söylemeden geçmek istemiyorum cevabınız sinematografi tarzındaydı. Yani her anlatımız karşıda ki kişinin gözlerinde canlandırdığı bir anlatım tarzınız var. Beşinci soruda ki cevabınızı okuyucularımızın çok ilgisini çekeceğinden eminim.

 

RÖPORTAJ: FIRAT ZURLU

İPEKYOLU HABER İSTANBUL

 

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz