İpek Yolu Haber Ajansı

BTP KURUCU BAŞKANI ATATÜRK ’ÇÜ LİDER HAYDAR BAŞ BY EFENDİYİ MİNNETLE ANARKEN

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş: Haydar Hoca aslında ezber bozandı Prof. Dr. Haydar Baş, vefatının 4. yıl dönümünde yurtiçi ve yurtdışında çeşitli programlarla anıldı

14 Nisan 2020’de Hakk’a uğurlanan Bağımsız Türkiye Partisi’nin merhum genel başkanı Prof. Dr. Haydar Baş vefatının 4. yıl dönümünde tüm yurtta ve dünyada çeşitli noktalarda düzenlenen programlarla anıldı.

Yurtiçi ve yurtdışında düzenlenen anma programları Meltem Medya grubuna bağlı televizyon kanallarından canlı bağlantılarla ekrana getirildi.

 

BTP lideri Hüseyin Baş İstanbul’daki programa katıldı

 

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, İstanbul Esenler’de Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi’nde organize edilen programa katıldı.

BTP gençlik kolları başkanı Fatih Akburak’ın “Haydar Hoca’nın göbek adı ‘vefa’ydı” ifadesini alıntılayan Hüseyin Baş “Burada her birinize sorsak hepiniz başka bir şey söylersiniz. Kimine göre Haydar Hoca cesaretti, kimine göre vefaydı, kimine göre güçtü, kimine göre nezaketti, kimine göre bilimdi, kimine göre ilimdi. Haydar Hoca aslında ezber bozandı. Hepimizin aslında zihinlerimize, düşüncelerimize, dünyalarımıza kazınmış ezberlerimiz var. Buna örneklerden biri -ekonomiden bahsedecek olursak- “para basarsan enflasyon olur.” Buna örneklerden biri “şurada şöyle yaparsan terör fırlar.” Yani böyle hepimizin ezberleri var. Ama O gerçekten ezber bozan biriydi. Birazdan sinevizyonda izleyeceğiz, “bana Atatürk’ten soruyorlar, mümindir, Müslümandır, muvahhittir” diye anlatıyor, ezberleri bozuyor” dedi.

 

Haydar Hoca dünyaya kafa tutan adamdı

 

Hüseyin Baş, Merhum Prof. Dr. Haydar Baş’ın gerektiğinde tüm dünyaya nasıl kafa tuttuğunu da şu örnekle anlattı; “Dünya’da küresel bir sistem kurulmuş. Kurulan bu sistemin çarkları dönüyor. Ve bu çarklara hiç kimsenin çomak sokmak gibi ne bir derdi var ne bir gücü var. Ama Haydar Hoca hakikaten yalın kılıç, güçlü adamdı ama karşısına dünyayı koyduğunda ne gücün var, koca bir dünya var karşında. O güçsüzlüğünü bilmesine rağmen o dünyaya kafa tutabilen bir adamdı. Dolayısıyla bize düşen de o bozduğu ezberleri halkımıza anlatabilmek.”

 

Seçim değil geçimdi

 

Geride bıraktığımız 31 Mart yerel seçimlerine de değinen BTP lideri “Tabi seçim sonuçları beklediğimiz ve istediğimiz gibi gerçekleşmedi. Ama şuradan rahatım; CHP’nin de beklediği gibi olmadı, AKP’nin de beklediği gibi olmadı, bu sonuçları herhalde kimse beklemiyordu. Dolayısıyla ben buna seçim demiyorum, geçim diyorum. Yani geçim, sandığa tepki olarak yansıdı ve geçiştirildi. Bu sonuçlar bir daha hiçbir zaman karşınıza çıkmaz. Ne bizim adımıza ne başka bir siyasi yapılanma adına. Dolayısıyla bu seçim sürecinde de ezber bozan Haydar Hoca’nın bozduğu ezberleri ve bozduğu ezberlerin yerine ikame ettiği sistem ve düşünceleri Türkiye’de haykıran, anlatan tek topluluk olmaktan dolayı gurur duyuyorum ve onur duyuyorum” diye konuştu.

 

Duygulandıran sinevizyon gösterisi

 

Programın son kısmında Prof. Dr. Haydar Baş’ın konuşmalarından kesitleri içeren bir sinevizyon sunuldu. O sırada tüm salonda duygusal anlar yaşandı.

 

HABER:ATİYE DANIŞ

BALIKESİR

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz