İpek Yolu Haber Ajansı

MART AYINDA ÖDENECEK VERGİLER

MART AYINDA ÖDENECEK VERGİLER

MART AYINDA ÖDENECEK VERGİLER 


Mart Ayı Geliyor! Kira Gelir Beyannamesi, Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergileri Ödeme Tarihleri ve Beyanname Tarihleri Takvimi 2020

  
Pek çok vergini aynı dönemde ödenmesi ve beyanname verme tarihleri nedeni ile vergi ayı olarak adlandırılan Mart ayı geliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı Mart 2020 vergi takvimi yayımlandı. Yayımlanan takvimde kira geliri elde edenler, ev, işyeri ve arsa sahibi olanlar için vergi ödemeleri de yer aldı. İşte taşınmaz sahipleri için Mart 2020 vergi takvimi...

Vergi ayı olarak anılan Mart ayına giriyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı Vergi Takvimi 2020 listesini güncelledi. 
Güncellenen yeni listede taşınmaz sahiplerini ilgilendiren çok sayıda vergi ödemesi yer alıyor. İşte o vergiler!


2020 EMLAK VERGİSİ NE ZAMAN ÖDENİYOR? EMLAK VERGİSİ 1. TAKSİT VE 2. TAKSİT SON ÖDEME TARİHLERİ İLE 2020 VERGİ SORGULAMA EKRANI!

Tüm taşınmaz sahiplerini ilgilendiren emlak vergisi için ödeme takvimi başlıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı milyonlarca taşınmaz sahibi tarafından beklenen 2020 emlak vergisi artış oranı için uygulanacak rakamı açıkladı. 
28 Aralık 2019 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan yeni Emlak Vergisi Kanunu Tebliği ile  2019 yılı için yeniden değerleme oranı %22,5 olarak belirlendiği, emlak vergisi yeniden değerleme oranı olarak ise bu rakamın yarısının yani yüzde 11.29 rakamının uygulunacağı ilan edildi. 
Yeni tebliğe göre 2020 yılında emlak vergisi tutarları yüzde 11,29 oranında artış gösterdi. Yani 2019 yılında 100 lira emlak vergisi ödeyen kişiler bu sene yüzde 11,29 oranında artış göstererek 111,29 lira olarak ödeme yapacaklar. 
Online ödeme hizmeti sunan belediyelerin internet siteleri üzerinden ve e devlet üzerinden emlak vergisi sorgulama işlemi yapabiliceğiniz gibi geçen sene ödemiş olduğunuz rakamın üzerinden yüzde 11.29 oranı ile zam hesaplaması yaparak tutarı hesaplayabilirsiniz. 
2020 Yılı Emlak Vergisi 1. Taksit Ödeme Tarihleri 1 Mart 2020 tarihinde başlayacak ve 1 Haziran 2020 tarihi itibari ile sona erecek. İsteyen taşınmaz sahipleri tahakkuk eden emlak vergisi borçlarının tamamını bir kerede ödeyerek vergi borçlarını kapatacak.
İsteyen taşınmaz sahipleri ile 2 eşit taksit halinde taksitle ödeme imkanından yararlanabilecek. Taksitle ödeme yapmak isteyen kişiler yukarıdaki tarihlerde tahakkuk eden verginin birinci taksit tutarını öderken ikinci taksit ödeme tarihi ise 1 Kasım 2020 tarihinde başlarken 30 Kasım 2020 tarihinde sona erecek.

HABER MERKEZİ 

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz