İpek Yolu Haber Ajansı

MESAJ ATTIĞI KİŞİ KABUSU OLDU.

İstanbul’da 15 Kasım 2020 tarihinde meydana gelen olayda, Fehmi Ç. telefonuna mesaj atarak tanıştığı Yasemin B. ile dışarıda buluşup kahve içmek için anlaştı.





Atölyeye götürdüğü Yasemin B. ile zorla cinsel ilişkiye girerek o anları video kaydına aldı. Fehmi Ç. elindeki görüntülerle Yasemin B.’ ye şantaj yaptı. Olayın ardından Yasemin B. savcılığa başvurarak şikayetçi oldu. Şikayet üzerine Fehmi Ç. hakkında soruşturma başlatıldı. Suçlamaları kabul etmeyen Fehmi Ç. hakkında "cebir, tehdit, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, nitelikli cinsel saldırı, şantaj ve hakaret" suçlarından hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Cumhuriyet Başsavcılığı hazırladığı iddianamede şüpheli Fehmi Ç. 11 Kasım 2020 tarihinde kendisini tanımayan Yasemin B.’nin telefonuna mesaj göndererek, tanışmak istediğine yer verildi. Fehmi Ç. telefonda mesajlaştığı Yasemin B. ile dışarıda buluşup kahve içmek için anlaştı.

Mesajlaşmadan 4 gün sonra ikili Pangaltı’da bulunan bir kafede buluşup alkol aldı. Bir zaman sonra şüpheli Fehmi Ç., Yasemin B.’ye mont verebileceğini söyleyerek, akşam saat 22.00 sıralarında bir arkadaşının atölyesine götürdü.

Yasemin B. atölyede bulunan giysileri denediği sırada Fehmi Ç. fotoğraflarını çekti. Ardından atölyeden gitmek isteyen Yasemin B.’ye şüpheli Fehmi Ç. para karşılığında cinsel birliktelik teklif etti. Teklifi kabul etmeyen Yasemin B.’ye hakaret eden Fehmi Ç. kapı önünde durarak Yasemin B.’nin gitmesine engel oldu. Fehmi Ç. elinde makasla Yasemin B.’nin üzerine yürüyerek "benimle beraber olmazsan, seni öldürüp çuvala koyarım, s.... kalbini öldürsen öl" diyerek tehdit ve hakaretlerde bulundu.

Polisi aramak isteyen Yasemin B.’ye engel olan Fehmi Ç. elindeki makasla tehditlerini sürdürerek, Yasemin B.’yi cinsel ilişkiye girmek için zorladı.

Yasemin B.’nin soyunmasını isteyen Fehmi Ç. yatağa yatıp birlikte fotoğraflarını çekerek, zorla ilişkiye girerken o anları video kaydı yaptı. İlişki sırasında Yasemin B.’ye tehdit ve hakaretlerle zorla "aşkımsın, seviyorum" şeklinde sözler söyletti. Fehmi Ç., Yasemin B.’ye "burada kalmayacak, ne zaman istersem geleceksin, elimde fotoğraf ve videoda var gerisini sen anlarsın zaten" şeklinde şantaj da yaptı. Yasemin B., Fehmi Ç.’ den şikayetçi oldu.

Yürütülen soruşturma kapsamında Fehmi Ç.’nin telefonuna el konularak, incelenmesi için Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne gönderildi. Mağdur Yasemin B.’ nin vücudundan alınan örnekler incelenmesi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi

Yapılan incelemede şüpheli telefonu üzerinde Görüntü İzleme Tutanağının da Yasemin B.’nin ifadesini desteklediği belirtildi.
Şüpheli Fehmi Ç. üzerine atılı suçlamaları kabul etmese de toplanan delil ve soruşturma evrakı kapsamında şüpheli üzerine atılı suçun ayrı ayrı kuşkuya yer bırakmadığı anlaşıldı.

Hazırlanan iddianamede şüpheli hakkında "cebir, tehdit, hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, nitelikli cinsel saldırı, şantaj ve hakaret" suçlarından 17 yıl 3 aydan 34 yıla kadar cezalandırılması istendi.

HABER: ÖZKAN GÜLİ 

ipek yolu haber istanbul

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz