İpek Yolu Haber Ajansı

Vali Gül, “Hep birlikte daha güzel bir Gaziantep inşa edelim”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yürütülen "Türkiye’de yolcu taşımacılığı hizmetlerinin erişebilirliğinin geliştirilmesi projesi"nin Gaziantep ayağı "Gaziantep İçin Harekete Geçme Çalıştayı" ile gerçekleştirildi. Vali Davut Gül, burada yaptığı konuşmada “Engellilerin önündeki engelleri kaldırmak için çalışanlara yardım ederek hep birlikte daha güzel bir Gaziantep inşa edelim” dedi.

Glutensiz Bir Başka Kafe çalışanlarından oluşan mehteran takımının gösterisiyle başlayan ve işitme engellilerin işaret diliyle İstiklal Marşı okumasıyla devam eden çalıştayda salondakilere hitap eden Vali Gül, Gaziantep’in engelliler konusunda önemli çalışmaları hayata geçirdiğini, yaşanan bazı eksikleri de gidermek için yoğun bir çabanın ve gayretin ortaya konduğunu dile getirdi.

Engelliler için hayata geçirilen çalışmaların engelliler için kullanılmasının önündeki engellerin kaldırılması için her kesime görev düştüğünü belirten Gül, "Eğer engellilerin yoluna başkası aracını park ediyorsa o zaman işleyişle ilgili bir sıkıntı vardır. Toplumda hepimiz aynı gemideyiz. Bazılarımız engelli bazılarımız engelli adayıyız. Engellilerimizden bazılarının rehabilite olma, iyileşme durumları var. Dolayısıyla da zihinlerimizdeki engelleri kaldırmalıyız. Hepimiz bir şeyleri değiştirebilmek için çalışmalıyız. Engellilerin önündeki engelleri hep birlikte kaldırıp, bu işlerle uğraşanlara yardımcı olmalıyız ki hep birlikte daha güzel bir Gaziantep inşa edelim." diye konuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt, üçüncüsü gerçekleştirilen farkındalık odaklı çalıştayın daha öncelerde olduğu gibi başarıya ulaşacağını ifade etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin hayatı kolaylaştıran, engelleri bertaraf eden, çalışmalarıyla bütün Türkiye’ye örnek olacak birçok işe imza attığını ve atmaya devam edeceğini anlatan İskurt, "Türkiye’nin en büyük engelsiz yaşam ve rehabilitasyon merkezi burada yer alıyor. Kimsesiz ve yetersiz geliri olanlar için yapılan yaşam merkezinin yanı sıra yaşlı vatandaşlarımız için aktif yaşam merkezi inşa edilmiş. Engelli bireylerin istihdam edildiği kafe tarzı korumalı iş yerleri hizmete sunulmuş. Bu örnek uygulamaların ülke genelinde yaygınlaşması, en büyük temennimiz. Başkan Şahin ve mesai arkadaşlarını yürekten tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

Raporlara göre Gaziantep’in birçok ilde olmayan kaliteli erişilebilir uygulamalara sahip olduğunu aktaran İskurt, şöyle konuştu:

"Gaziantep proje sonunda çıkarılacak yol haritasında en kolay uyum sağlayacak illerin başında geliyor. Çalışmaların engelli ve yaşlı bireyler tarafından takdir edilmesi bizim ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu gösteriyor. 2003 yılından itibaren Türkiye’nin geç kaldığı hizmetlerle buluşturmanın büyük bir gayreti içerisinde olduk."

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Erol Yanar ise Türkiye’de yolcu taşımacılığının erişilebilirlik düzeyinin artırılmasının Türkiye’nin ortak başarısı olacağını, o yüzden hayata geçirilen projenin de tüm paydaşların katkılarıyla hayata geçirildiğini vurguladı. 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de belediye olarak kentteki engellilerin hayata katılımı ve entegrasyonu için hayata geçirilen projeleri anlattı.

Gaziantep Engelsiz Yaşam Merkezi’ndeki çalıştaya Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Sait Kirazoğlu ve Abdullah Nejat Koçer’in yanısıra ilgili proje paydaşları katıldı.

Çalıştay sonunda protokol, erişilebilir yolcu taşıma hizmetleri deneyimini tramvayda yaşamak için engelli ve yaşlılardan oluşan bir grup yolcuyla tramvay seyahati yaptı.


HABER : AYFER KILIÇ

İPEKYOLU HABER MERKEZİ

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz