logo
Yükleniyor...
logo
add image
Minik Eller Ramazan Kandili Tasarladı

Minik Eller Ramazan Kandili Tasarladı


11 Mart 2026 14:16    KAHRAMANMARAŞ    214 okunma

KAHRAMANMARAŞ- Büyükşehir Belediyesi, anne ve çocuklara yönelik Ramazan kandili yapım atölyesi düzenledi. Etkinlikte çocuklar anneleriyle birlikte Ramazan kandili yapımını öğrenerek kendi tasarımlarını ortaya koydu. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının manevi atmosferini toplumun her kesimine ulaştırmak amacıyla düzenlediği kültürel ve sosyal etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. Ramazan boyunca özellikle aileleri ve çocukları kapsayan etkinliklere ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, bu kez anne ve çocukların birlikte vakit geçirebileceği anlamlı bir atölye çalışmasına ev sahipliği yaptı. Kadın, Aile ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen “Anne – Çocuk Ramazan Kandili Yapım Atölyesi”, Gülsüm Hanım Gümüşer Sosyal Tesisinde gerçekleştirildi. Etkinlikte çocuklar anneleriyle birlikte Ramazan kandili yapımını öğrenerek kendi tasarımlarını ortaya koydu.

Anne ve Çocuklar Birlikte Üretmenin Keyfini Yaşadı

Program boyunca anneleriyle birlikte el emeği ürünler ortaya çıkaran çocuklar, hem geleneksel bir Ramazan süsü olan kandilleri hazırladı hem de keyifli vakit geçirme fırsatı buldu. Renkli görüntülere sahne olan atölyede çocuklar bir yandan el becerilerini geliştirirken bir yandan da yeni arkadaşlıklar kurdu. Ailelerin birlikte üretmenin mutluluğunu yaşadığı etkinlikte, Ramazan ayının paylaşma ve birliktelik ruhu da güçlü şekilde hissedildi.

Minikler Etkinlikten Mutlu Ayrıldı

Atölye çalışmasına katılan minikler, programdan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Programın küçük konuklarından Simay Şahin, “Burada Ramazan kandili yaptık. Bunu yemek masamdan eksik etmeyeceğim. Çok güzel bir program oldu” dedi. Doruk Mirza Kaynar ise, “Buraya annem ve kuzenimle birlikte geldim. Birlikte Ramazan kandili yaptık. Burada çok güzel ve eğlenceli zaman geçirdik. Bu yaptığım kandili anneme hediye edeceğim. Annemin de bunu çok beğeneceğini düşünüyorum” diye konuştu. Ali Talha Çakmak da etkinlikte çok eğlendiğini belirterek, “Burada çok güzel Ramazan kandili yaptık. Çok eğlendim burada. Bu kandili kendi odama koyacağım. Her baktığımda bugünü hatırlayacağım. Odamın en güzel süsü olacak” ifadelerini kullandı. Ailelerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte çocuklar hem üretmenin hem de anneleriyle birlikte vakit geçirmenin mutluluğunu yaşarken, Ramazan ayının manevi atmosferi de atölye ortamında sıcak ve samimi bir şekilde hissedildi.



Yorum Yap

Tüm Köşe Yazarları

ALİ DUYSAK
Türkiye Nereye Gidiyor?
Atiye Danış
Sahi Sevgi Neydi?
AYFER KILIÇ
ONA SÖYLEMEYİN
Ayfer Turan
Kandık
DİLEM YASAK
Bugün doğum günüm
Emel Topal
BİR SEN VARDIN
FERDA NAYMAN
SENDEN AYRILINCA
Murat OKUDUCU
Kadim Semtimiz Fatih...
MUSTAFA ŞAYIK
ÖĞRETMENLİK SADECE BİR MESLEK DEĞİL BİR KARAKTER MESELESİDİR
Neval Kütük
Akif Manaf Hoşgörü ve Barış Ödülü’ne Layık Görüldü
RAMAZAN GÜÇLÜ
SANAL TEHLİKE
Tandoğu Yazıcı
Gelsinler...! Gelmesinler....!
alt alan
alt alan
Yukarı