logo
Yükleniyor...
logo
add image
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin Sağlık Taraması Erken Teşhisle Bir Çocuğun Daha Hayatına Dokundu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin Sağlık Taraması Erken Teşhisle Bir Çocuğun Daha Hayatına Dokundu


23 Ağustos 2026 12:17    HABER: OSMAN ACAR / MUĞLA    173 okunma

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin Sağlık Taraması Erken Teşhisle Bir Çocuğun Daha Hayatına Dokundu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin “Birlikte Gelişim Programı” kapsamında Menteşe’nin Gazeller Mahallesi’nde öğrencilere yönelik yapılan sağlık taramasında ameliyatlık durumu tespit edilen bir öğrenci daha tedavi edildi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), kırsal mahallelere yönelik gerçekleştirdiği “Birlikte Gelişim Programı” kapsamında Menteşe’nin Gazeller Mahallesi’nde öğrenci ve velilerle bir araya gelerek, sağlık kontrolü gerçekleştirmişti. Program kapsamında Tıp Fakültesi tarafından öğrencilere yönelik yapılan genel sağlık taramasında 1 öğrencinin ameliyatlık durumu tespit edilmiş, gerekli işlemler başlatılmıştı. Gelişen sürecin ardından 8 yaşındaki öğrenci, kasık bölgesinden ameliyat olarak sağlığına kavuştu. Öğrencinin sol testisinin torbasında bulunmadığı, okulda gerçekleştirilen genel fizik muayene sırasında tespit edildi. Bunun üzerine hastaya Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Muhammed Kurt tarafından cerrahi operasyon uygulandı. Başarılı geçen operasyonla sol testis yeniden torbasına indirilerek uygun pozisyonda sabitlendi. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Cüneyt Karakuş, testislerin normal gelişiminin sağlanması ve ilerleyen dönemlerde ortaya çıkabilecek sağlık sorunlarının önlenmesi açısından düzenli kontrollerin önem taşıdığını belirtti. 

Erken teşhisin önemine vurgu yapan Dekan Prof. Dr. Süleyman Cüneyt Karakuş, “Üniversite olarak başlattığımız bu program kapsamında kırsal mahallelerdeki çocuklarımıza sağlık taraması uygulamalarımız oluyor. Bu kapsamda Dokuzçam, Çıtlık ve Gazeller Mahallerimizde öğrencilerimizi muayene etmiştik.  Daha önce Dokuzçam Mahallesi’nden bir öğrencimizi ameliyat etmiştik. Şimdi de Gazeller Mahallesi’nde benzer bir durumla karşılaştık. Bu noktada erken teşhis çok önemli. Akabinde hemen harekete geçtik ve süreci takip ettik. Çocuğumuzun ameliyatı başarılı geçti. Özellikle daha önce testisle ilgili cerrahi operasyon geçirmiş çocukların, ilerleyen yıllarda da belirli aralıklarla kontrol edilmesi gerekiyor. Bu hastamızı da operasyon sonrasında düzenli aralıklarla muayene ederek takip edeceğiz” dedi.

HABER: OSMAN ACAR / MUĞLA



Yorum Yap

Tüm Köşe Yazarları

ALİ DUYSAK
BU MEMLEKET BU KADAR MI SAHİPSİZ?
ASUDE FATMA ERBAŞ
Vatanın Öz Mayası: İrade ve Direniş
Atiye Danış
Eleştiri Suç Değildir
AYFER KILIÇ
SEN VARYA SEN
Ayfer Turan
SİTEM
DİLEM YASAK
CANIM ACIYOR
Emel Topal
17 AĞUSTOS DEPREMİ
FERDA NAYMAN
BİR TEK SEN
Murat OKUDUCU
Koşulsuz Sevgi ; Allah'ın Kapısı...
Neval Kütük
YOLCULUK VE YOLDAŞ
RAMAZAN GÜÇLÜ
NE OLACAK BU DÜNYANIN HALİ
alt alan
alt alan
Yukarı