logo
Yükleniyor...
logo
add image
ACEM TEKKESİ'NDE UNUTULMAZ SANAT GECESİ: ŞİİRLER VE TÜRKÜLER GÖNÜLLERİ BİRLEŞTİRDİ

ACEM TEKKESİ'NDE UNUTULMAZ SANAT GECESİ: ŞİİRLER VE TÜRKÜLER GÖNÜLLERİ BİRLEŞTİRDİ


18 Haziran 2026 18:19    HABER: NERMİN EKER / SAMSUN    76 okunma

SAMSUN- Samsun'un tarihi ve kültürel miraslarından biri olan Acem Tekkesi, Samsunlu Sanatçılar Derneği (SASAD) tarafından düzenlenen şiir ve müzik dinletisine ev sahipliği yaptı. Tarihi mekânın mistik atmosferinde gerçekleşen etkinlik, sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

SASAD Yönetim Kurulu üyeleri Cihangir Dürger, Adnan Öz, Mustafa Bilir, Miraç Morçöl ve programın sunuculuğunu üstlenen Nermin Eker'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlik, yoğun katılımla dikkat çekti.

Programın açılış konuşmasını yapan şair ve gazeteci Nermin Eker, sanatın birleştirici gücüne vurgu yaparak kültürel etkinliklerin toplumsal birlik ve beraberliğe katkı sunduğunu ifade etti. Eker, geceye katılan tüm konukları samimi bir şekilde selamlayarak hoş geldiniz dileklerini iletti.

Yoğun programı nedeniyle başka bir etkinliğe katılmak zorunda olan SASAD Başkanı Ömer Umutlu ise programın başlangıcında katılımcılardan izin isteyerek teşekkürlerini sundu.

Şiir ve Türkülerle Dolu Gece

Gece boyunca sahne alan şairler, ozanlar ve sanatçılar izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.

Halk ozanı Ozan Kahraman seslendirdiği eserlerle büyük beğeni toplarken, Adnan Öz'ün "Sigara" adlı şiiri dinleyicilerden alkış aldı. Emekli öğretmen ve yazar Zekeriya Çavuş'un şiirini seslendiren Taner Özyiğitoğlu başarılı performansıyla takdir topladı.

Sanatçılar Yener Şahin ve Âşık Obalı seslendirdikleri türkülerle salona coşku katarken, Aydın Çörtük, Züleyha Kurt ve Reyhan Özertmen de güçlü yorumlarıyla geceye renk kattı.

Türk Sanat Müziği bölümünde sahne alan Şafak Soley ve Erol Us ise seslendirdikleri seçkin eserler ve şiirlerle dinleyicilere nostalji dolu anlar yaşattı.

Gecenin En Özel Anı: Şiir ve Müzik Düeti

Programın en dikkat çeken bölümlerinden biri, sunucu Nermin Eker ile sanatçı Cihangir Dürger'in gerçekleştirdiği sahne performansı oldu. Dürger'in müzik eşliğinde Nermin Eker'in seslendirdiği "Söyleyemedim" adlı şiir, izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü.

Etkinliğe katılan Artvin Folklor ve Turizm Derneği Başkanı Kazım Yılmaz da sahneye çıkarak Nermin Eker'in kaleme aldığı "Sen İstanbul'u Seyret Ben Seni" adlı şiiri seslendirdi. Bu anlamlı jest, salonda duygusal anların yaşanmasına vesile oldu.

Programda ayrıca KADEF Kadın Kolları Başkanı Mübeccel Taşı ile Yener Şahin Kültür Sanat ve Eğitim Derneği Başkanı Yener Şahin ve dernek üyeleri de sanatçılara destek vermek amacıyla hazır bulundu.

Birlik ve Beraberlik Mesajlarıyla Sona Erdi

Şiirlerin, türkülerin ve sanat müziğinin harmanlandığı gece, Nermin Eker'in teşekkür konuşmasıyla sona erdi. Eker konuşmasında, sanatın toplumsal barışa, kardeşliğe ve dayanışmaya önemli katkılar sunduğunu belirterek programa katılan tüm sanatçılara, dernek başkanlarına ve misafirlere teşekkür etti.

Program sonunda çekilen toplu hatıra fotoğrafıyla, Acem Tekkesi'nde gerçekleşen bu anlamlı sanat buluşması ölümsüzleştirildi. Sanatın birleştirici gücünü bir kez daha ortaya koyan gece, katılımcıların hafızalarında güzel anılar bıraktı.

HABER: NERMİN EKER  /  SAMSUN



Yorum Yap

Tüm Köşe Yazarları

ALİ DUYSAK
Artık Kopsun Kıyamet!
Atiye Danış
Sahi Sevgi Neydi?
AYFER KILIÇ
PARÇA PARÇA
Ayfer Turan
Kandık
DİLEM YASAK
CAM KIRIKLARINI
Emel Topal
EN GÜZEL RENGİSİN
FERDA NAYMAN
Baba Çınar Ağacıdır...
M.ilknur Öztürk
KERİM İLE ZEYNEP
Murat OKUDUCU
Kadim Semtimiz Fatih...
MUSTAFA ŞAYIK
ÖĞRETMENLİK SADECE BİR MESLEK DEĞİL BİR KARAKTER MESELESİDİR
Neval Kütük
NEDENSİZ MUTLULUK
RAMAZAN GÜÇLÜ
SANAL TEHLİKE
Tandoğu Yazıcı
Peyk Sınıfı
alt alan
alt alan
Yukarı