logo
Yükleniyor...
logo
add image
Muğla’da Çoraplar Farkındalık İçin Boyandı

Muğla’da Çoraplar Farkındalık İçin Boyandı


23 Mart 2026 10:50    HABER: OSMAN ACAR / MUĞLA    77 okunma

Muğla’da Çoraplar Farkındalık İçin Boyandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü’nde farkındalık yaratmak için etkinlikler düzenledi. 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü’nde Türkiye Sakatlar Derneği Muğla Şubesi ile birlikte Down Sendromu Farkındalık ve Bayramlaşma etkinliği düzenleyen Muğla Büyükşehir Belediyesi Kısa Mola merkezlerinde de farkındalık çalışmaları gerçekleştirdi. Türkiye’de ilk olan ve Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinde 9 merkezde hizmet veren Kısa Mola Merkezleri’nde 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü’nde farklı etkinlikler düzenlendi. Kısa Mola Merkezleri’nde 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü nedeniyle çorap, ağaç boyama etkinliği gerçekleştirildi. Farklı veya renkli çorap giymek, özellikle 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü'nde kromozom farklılığına dikkat çekmek için yapılan uluslararası bir eylem olarak nitelendiriliyor. 

Down Sendromunun bir eksiklik değil genetik bir farklılık olduğunu, farklılıklarının hayatı güzelleştirdiğini, toplumu zenginleştirdiğini, sevgi ve anlayışla bu özel bireylerin yaşama daha sıkı bağlandığının vurgulandığı etkinliklere katılanlar keyifli vakit geçirdi. Bu özel gün için hazırlanan her çorap farklılıkların bir zenginlik olduğunu, her bireyin eşit ve değerli olduğunu hissettirmek için boyandı. Etkinlikte oluşturulan farkındalık ağacı da sevginin, emeğin ve birlikte olma ifadesi olarak öne çıktı. 

Başkan Aras; “Tüm Renklerimizle, Farklılıklarımızla Güzeliz”

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras sevgi ikliminin hâkim olduğu Muğla’da tüm vatandaşların eşit yaşam hakkına sahip olması, farklı renklerin bir arada mutlu yaşaması için çalıştıklarını söyledi. Başkan Aras; “Toplumumuzu bir arada tutan, güçlü olmasını sağlayan farklılıklarımızla birbirimize sahip çıkmamız ve sevmemizle doğru orantılıdır. Bir bahçeyi güzelleştiren rengarenk çiçekler gibiyiz ve bizler her rengimizle güçlüyüz. Down sendromunun genetik bir farklılık olduğunu 21 Mart nedeniyle bir kez daha vurguluyoruz. Bu farklılık bireylerin öğrenmesine, üretmesine ve topluma katkı sunmasına asla engel değil. Burada önemli olan fark etmek, anlamak, birlikte yaşama kültürünü güçlendirmektir. Muğlamızda tüm vatandaşlarımızın eşit, erişilebilir ve kapsayıcı yaşam hakkına sahip olması için çalışıyoruz ve diyoruz ki, Muğla’mızda biz tüm renklerimizle güzeliz.” dedi.

HABER: OSMAN ACAR / MUĞLA



Yorum Yap

Tüm Köşe Yazarları

ALİ DUYSAK
Sosyal Medya Çığrından Çıktı: Birileri “Dur” Demeli!
Atiye Danış
Savaş Uzak Değil, Hepimizin İçinde Bir Yara
AYFER KILIÇ
GURBET GELİNİ
Ayfer Turan
İNSANOĞLU
DİLEM YASAK
BENİM DÜŞLERİM
Emel Topal
ÇANAKKALE GEÇİLMEZ
FERDA NAYMAN
YÜZÜNÜZ GÜLSÜN
M.ilknur Öztürk
CORONA VE KİTAP
Mehmet Mustafa Dogan
SAĞLIKLI YAŞAM SIRLARI
Murat OKUDUCU
Zamanın Yolculuğu- Ahir Zaman
MUSTAFA ŞAYIK
BİR TOPLUM NEDEN GÜÇSÜZLEŞİR
Neval Kütük
DEPRESYON DÖNÜŞÜMÜ
RAMAZAN GÜÇLÜ
İYİLİĞİN ÇEKİM GÜCÜ
Tandoğu Yazıcı
12 Mart 1918
alt alan
alt alan
Yukarı