logo
Yükleniyor...
logo
add image
POLİS MEMURU SADIK ÇALAR’A GÖZYAŞLARIYLA VEDA

POLİS MEMURU SADIK ÇALAR’A GÖZYAŞLARIYLA VEDA


19 Nisan 2026 05:34    HABER: AYFER TURAN/ERZURUM    141 okunma

ERZURUM-Doğu Anadolu’nun önemli şehirlerinden Erzurum, görev başında geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden polis memuru Sadık Çalar’ı son yolculuğuna uğurladı. 54 yaşındaki Çalar için düzenlenen tören, duygu dolu anlara sahne oldu. Erzurum Bölge Trafik Şube Müdürlüğü kadrosunda görev yapan Sadık Çalar, bir süredir tedavi gördüğü hastanede geçirdiği rahatsızlığın ardından yaşamını yitirdi. Acı haber, başta ailesi olmak üzere emniyet teşkilatını ve sevenlerini yasa boğdu.

RESMİ TÖRENDE DUYGUSAL ANLAR

Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen törende, merhum polis memuru için saygı duruşunda bulunuldu. Törende Çalar’ın öz geçmişi okunurken, görev hayatı boyunca gösterdiği özveri ve disiplin vurgulandı.İl Müftüsü Yaşar Çapçı tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi, dualar edildi. Tören boyunca Çalar’ın ailesi, yakınları ve meslektaşları gözyaşlarına hakim olamadı.

PROTOKOL YOĞUN KATILIM GÖSTERDİ

Düzenlenen törene; Erzurum Valisi Aydın Baruş, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, 9’uncu Kolordu ve Garnizon Komutanı Osman Akyıldız, İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, Yakutiye Kaymakamı Tuncay Kaldırım, İl Jandarma Komutanı Hakan Uğurlu, AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu ve MHP İl Başkanı Adem Yurdagül ile çok sayıda polis memuru katıldı.

MEMLEKETİNE UĞURLANDI

Törenin ardından Sadık Çalar’ın naaşı, defnedilmek üzere memleketi Çankırı’ya gönderildi. Meslektaşları tarafından omuzlarda taşınan cenaze, dualar eşliğinde uğurlandı.

“GÖREVİNE ADANMIŞ BİR ÖMÜR”

Sadık Çalar’ın uzun yıllar boyunca emniyet teşkilatında fedakarca görev yaptığı, özellikle trafik güvenliği alanındaki hizmetleriyle tanındığı ifade edildi. Mesai arkadaşları, onu “görevine bağlı, disiplinli ve yardımsever bir insan” olarak tanımladı.

Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Erzurum’da da güvenlik güçlerinin fedakârca görev yaptığına dikkat çekilen törende, merhum polis memuruna Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilekleri iletildi.

 

HABER: AYFER TURAN -ERZURUM 



Yorum Yap

Tüm Köşe Yazarları

ALİ DUYSAK
“İhanetin Gölgesinde Bir Ömür: Murat Göğebakan’ın Sessiz Çığlığı”
Atiye Danış
Bir Hayatın Hesabı Bu Kadar Ucuz Olmamalı
AYFER KILIÇ
KIRGINIM
DİLEM YASAK
BUGÜN GÜNLERDEN SEN
Emel Topal
BİZ NE ARA BU KADAR VİCDANSIZ OLDUK?
FERDA NAYMAN
YERİN VAR SENİN
Mehmet Mustafa Dogan
SAĞLIKLI YAŞAM SIRLARI
Murat OKUDUCU
İslam' da Özgürlük Ve Sorumluluk
MUSTAFA ŞAYIK
DAĞINIKLIĞIN BEDELİ,SAVAŞIN GERÇEĞİ
Neval Kütük
GÜVEN GÜCÜ
RAMAZAN GÜÇLÜ
DJİTAL VE SOSYAL DETOKS
Tandoğu Yazıcı
Neden ? Niçin ? Nasıl ?
alt alan
alt alan
Yukarı